avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Vanzare auto din RO catre DE
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vanzare auto din RO catre DE

Buna ziua,

Am o masina noua cumparata si inmatriculata in Romania, persoana fizica, primul si unicul proprietar.

Vreau sa vand aceasta masina catre o persoana domiciliata in Germania, cetatean roman.

Ce trebuie sa fac sa pot vinde masina (acte), sa duc masina acolo (pe rotile ei), si sa o pot inmatricula acolo pe numele cumparatorului.

Suntem rude, deci nu e problema de intredere sau acte.

Multumesc,
Andrei
Trebuie sa faceti radierea in cazul exportului, plus inmatriculare temporara pentru export.
E mult de umblat, multe hartoage de plimbat si bani de decartat.
Are avantajul ca masina o scoateti deja de la impozit.

Varianta simpla e sa va duceti pur si simplu cu masina, le-o dati cu contract de vanzare-cumparare, ei o inmatriculeaza si va dau copii dupa actele de inmatriculare, sa o radiati aici.
Metoda are dezavantajul ca depindeti de ei sa va dea acele acte, altfel puteti ramane platitor de impozit pe viata. Din moment ce nu aveti problema de incredere, as zice sa mergeti pe calea simpla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism vandut fara acte ruxandra-maria ruxandra-maria am vandut un autoturism(la buna intelegere) pt piese de schimb, urmand ca apoi sa facem actele de vanzare -cumparare sau orice altceva sa pot radia ulterior ... (vezi toată discuția)
Ce fel de tara e asta? emil6702 emil6702 Am cumparat un auto adus din afara. I-am facut RAR-ul, ITP-ul, insa la Primarie sunt obligat sa aduc eu vanzatorul pt ca nu s-a inregistrat cu el si trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Este admisibila cererea avand ca obiect obligatia de a face - radiere autoturism? Laura Mata Laura Mata Este admisibila cererea de chemare in judecata avand ca obiect obligatia de a face :radiere autoturism ? Precizez ca : vanzatorul autoturismului nu a radiat ... (vezi toată discuția)