avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reclamatie pentru munca la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reclamatie pentru munca la negru

buna ziua, am si eu o problema: am fost dat afara de curand de la firma la care lucram. in decizia prin care am fost anuntat scria : ''se sanctioneaza cu desfacerea disciplinara a contractului de munca sanctiune ce va intra in vigoare incepand cu data luarii la cunostinta'', am semnat de luare la cunostinta atunci dar necunoscand exact codul muncii, si fiind intrebat de catre superiori pana pe ce data voi mai sta, eu crezand ca voi sta in preaviz, am mai lucrat 2 saptamani de la acea data.cand am predat totul la sfarsitul lunii mi s-a spus ca voi fi platit doar pe jumatate de luna adica pana la data la care am luat cunostinta de decizie pt ca atunci mi-au incheiat contractul.asta inseamna ca am lucrat 2 sapt la negru, dar mi-au emis avize pentru marfa si am emis facturi si chitante cu numele meu in aceasta perioaada.ce pot face in acesta situatia pentru a-mi lua banii pe intreaga luna? si daca voi face reclamatie la itm voi fi si eu sanctionat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:53, 22 Aprilie 2020
Bună ziua, am și eu un mic anunț în care as vrea sa știu și eu cum sa procedez cazul în care am fost dat afara de la munca și am lucrat pana în prezent timp de 2 luni și CV fără contract de munca fără nimic nu am semnat mai nimic de la începutu interviului pana acum, iar acum am avut o mica cearta și ma dat afara și nu mi-a dat nici bani pe care ai aveam de lua pe ceea ce lucrasem la Dansu. Cum trebuie sa proceedes sa pot sa a-mi recuperez bani munciți cinstiți de mine?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2020
Alecu Marian, utilizator
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

De asemenea, pentru recunoasterea vechimii in munca puteti promova o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa-mi recuperez salariul? lazarnicoleta lazarnicoleta buna seara!intre 10 mai si 23 iunie am muncit, fara forme legale.in aceasta perioada, mi s-a platit doar salariul pe perioada 10-15 mai. de atunci, nu am mai ... (vezi toată discuția)
Cum pot denunta pe cineva care foloseste munca la negru sarut sarut cum pot denunta o persoana care nu plateste oamenii la munca si se lucra la negru (vezi toată discuția)
Legislatia muncii andreeagherasim andreeagherasim Buna ziua, timp de o saptamana am lucrat la un fast food cu program 12 ore lucrate si 24 libere, vazand ca nici pana astazi patronul nu vrea sa-mi faca ... (vezi toată discuția)