avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil minor

va rog as vrea sa stiu care este primul pas in cazul unui dosar depus si inregistrat la judecatorie de divort cu un copil minor
se anunta de catre judecatorie autoritatea tutelara, implicit asistenta sociala in vederea unei anchete sociale acasa la minor - asa este procedura, sau se face asta la cererea celui care inainteaza divortul ?
Instanta cere ancheta sociala.
ancheta sociala se solicita de catre instanta si se efecueaza atat la domiciliul mamei cat si la cel al tatalui.
dat fiind ca din 15 februarie a intrat in vigoare un nou cod de procedura civila ar fi recomandat ca actiunea sa fie redactat de un avocat, altfel riscati sa va fie anulata ca incompleta si sa nu mai ajungeti la primul termen. conform noului cod, judecatorul analizeaza din punct e vedere procedural actiunea ( adica conformitatea ei cu regulile de procedura) iar daca acestea nu sunt indeplinite conform legii ( argumentatie fapt drept, probatoriu...) va poate anula cererea
In teorie ar trebui sa i se puna intai in vedere sa regularizeze cererea... apoi abia sa vina sanctiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin mediere cu probleme andrufl andrufl Buna ziua! Eu si sotul meu am hotarat de comun acord sa divortam. Avem un copil minor, asa ca ne-am dus la un mediator, sperand sa trec mai usor peste ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori LLia LLia 1. Reclamanta a deschis proces de divort la judecatoria de care apartineau cu ultimul domiciliu. Paratul locuieste in alt judet, acolo se afla in ingrijirea ... (vezi toată discuția)
Poate intocmi ancheta sociala intr-un divort, un cabinet de libera practica in asistenta sociala? gabialbu gabialbu Potrivit Legii 466/2004 care reglementeaza statutul asistentului social in Romania, la art. 9 se mentioneaza faptul ca profesia de asistent social poate fi ... (vezi toată discuția)