1. Reclamanta a deschis proces de divort la judecatoria de care apartineau cu ultimul domiciliu. Paratul locuieste in alt judet, acolo se afla in ingrijirea lui si copilul minor. Se poate muta procesul in judetul paratului avand in vedere copilul?
2. Paratul a aflat de procesul de divort din portalul justitiei. Cum intra in posesia actiunii reclamantei de divort pentru a face intampinare si cerere reconventionala?
Buna ziua,
1. NU instanta competenta este cea a ultimului domiciliu COMUN!
2. Fie vine acasa dupa regularizare fie mergeti la instanta, la arhiva, si copiati actiunea. De principiu va va veni acasa daupa regularizarea cererii sau dupa vacanta.
1.Cum se face ancheta sociala pentru copil daca el nu este in acel judet?
2. Paratul trebuie sa mearga personal la judecatorie sau poate solicita prin scrisoare cu confirmare de primire deoarece sunt aproximativ 500 de km intre judete? Poate face cunoscut scriptic noul domiciliu instantei ( cu acte bineinteles ) pentru trimiterea actiunii?
Incredintare minor
john25
Buna ziua,
am urmatoarea intrebare:
In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Divort
ramonateamo
buna.ieri am avut ultima infatisare la procesul de divort si astazi mam uitat pe net si am vazut ca solutie fiind asta ''Solutie: Admis cererea. Declarată ... (vezi toată discuția)