avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vanzatorul unei case s-a razgandit
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vanzatorul unei case s-a razgandit

buna seara. am semnat un antecontract de vanzare cumparare la 1.04.2013 pt un teren si o casa. Doamna proprietar nu avea cadastru si intabulare la semnare.

Trebuia sa semnam pana la 15 mai insa actele au iesit de la Cartea Funciara pe 15.05, iar dna proprietar le-a ridicat abia pe 29 mai. Asa ca am stabilit pentru astazi semnarea contractului de vanzare cumparare. Nu am mai mers la notar sa spunem ca mai asteptam sa iasa actele, dar aveam clauza in contract ca daca nu sunt gata toate actele asteptam sa facem cumpararea pana la 30 iunie.

Numai ca dna proprietar a spus astazi ca s-a razgandit, a refuzat sa semneze vreun act prin care spune acest lucru. De asemenea, a refuzat sa imi dea inapoi vreun ban.

Ce dovada pot folosi eu ca doamna nu vrea sa mai vanda? De asemenea, ce cai am sa o oblig sa imi dea banii inapoi (nu vreau sa o oblig sa vanda).

Cel mai recent răspuns: carinan , utilizator 10:08, 5 Iunie 2013
O notificati prin intermediul unui executor judecatoresc, solicitandu-i sa se prezinte la notar pentru a incheia contractul autentic. Aceasta notificare ,de punere in intarziere, face dovada refuzului promitentei-cumparatoare de a executa antecontractul.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Notati-va existenta antecontractului in cartea funciara!!! Mergeti si va sfatuiti cu notarul care autentificat antecontractul.
Deocamdata este blocata cartea deoarece a fost scos extrasul de CF in vederea vanzarii ce trebuia sa aiba loc ieri.Insa notarul a facut deja demersurile ca in momentul in care expira acest extras sa fie notat antecontractul nostru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate rezilia un antecontract de vanzare/cumparare ?//....neseriozitate cumparator foxi foxi Fratele meu a facut un antecontract de vanzare/cumparare la ap, a primit un avans, iar restul de bani, potentialul cumparator a zis ca ii va da dupa ce face ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare apartament = nefinalizat din cauza vanzatorilor manoliu manoliu Buna ziua, Supun atentiei dvs. urmatoarea speta: In data de 12.04.2011 am semnat un antecontract pentru cumpararea unui apartament in valoare de 60000 euro ... (vezi toată discuția)
Extras de carte funciara de autentificare de la un notar la altul cumparatoringrijorat cumparatoringrijorat Buna ziua. Eu si logodnicul meu vrem sa cumparam un apartament. Apartamentul costa 80.000 de euro pentru care am semnat un antecontract de 3000 de euro. Banii ... (vezi toată discuția)