avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort amiabil cu copil mare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort amiabil cu copil mare

Buna seara, As dori sa stiu daca in cazul unui divort amiabil pot sa apelez doar la notar, si cam cat ar dura un asemenea proces daca tatal nu imi pune bete in roate. Sunt mama copilului, este scolar, eu m-am ocupat in totalitate de copil de cand s-a nascut, am apartament si mijloacele necesare de intretinere, sunt sanatoasa... Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:44, 9 Iunie 2013
Puteti apela la un notar, puteti apela la primaria de care apartineti si bineanteles la instanta ; daca insa nu sunteti foarte sigura ca divortul dumneavoastra va fi unul amiabil, va recomand sa mergeti la un mediator - urmand ca Acordul de mediere intocmit sa fie investit in instanta - sau in instanta direct.
Nu puteti divorta la starea civila pt ca aveti copil inca minor. Veti apela la notar daca va intelegeti in absolut toate privintele - divort, nume dupa divort, locuinta copilului, pensie, program de vizita.
Daca nu va intelegeti, apelati la mediator, poate ajungeti la un acord. Acordul il veti depune apoi in instanta .
Daca nu ajungeti la intelegere, va veti judeca, va dura ceva mai mult, dar nu sunt probleme din ce ziceti.


Nu puteti merge la primarie daca aveti copil minor.
Aveti la dispozitie instanta (cu sau fara mediator) sau notarul public. La notar dureaza 30 zile, se poate divorta numai daca cei doi soti se inteleg cu privire la divort, la numele purtate dupa desfacerea casatoriei, cat si in toate aspectele cu privire la minor. Procedura la notar costa cateva sute de lei, trebuie sa va interesati in mod specific la biroului cu care alegeti sa lucrati.
Eu va recomand intai sa aveti una sau mai multe discutii serioase cu sotul si sa incercati sa ajungeti la o intelegere. E mai ieftin si ca bani si ca nervi si ca timp.
Deseori, numai explicatia ca e mai ieftin din toate punctele de vedere a ajutat.
Daca nu, poate incercati o mediere.
Daca nici asta, pacat.
Ce anume sa discut cu sotul?

Alte discuții în legătură

Divort-partaj 1ecaterina1 1ecaterina1 Buna ziua, Doresc sa stiu ce costuri implica un partaj judiciar. De asemeni daca dupa divort nu se face partajul beneficiezi in continuare de cota parte ce ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor la mediator Amal29 Amal29 In cazul in care as divorta de comun acord la mediator,ar mai fi necesara ancheta sociala atat la parintele cu care va locui copilul dupa divort cat si la ... (vezi toată discuția)
Divort refuzat lllucci lllucci Buna seara!Am si eu o intrebare!Sotul meu are o amanta si vrea sa sivorteze sa isi refaca viata.Avem un copil de cinci ani.Daca nu ii acord divortul ce se ... (vezi toată discuția)