avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare/Radiere dar nu am bani sa duc mai departe ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare/Radiere dar nu am bani sa duc mai departe procedura ce se intampla

Am o firma din 2003 fara prea mare activitate suntem doi asociati eu si tatal meu.Nu avem nimic de impartit este totul ok doar ca firma are amend de 1100 ron la Anaf pentru plata tarzie a Tva si Imp.profit tarzie insemnand cu 2 ani intarziere in loc sa il platim in 2005 am platit in 2007 de asemenea mai avem de platit inca 500 ron amenda pt declaratii intarziate deci in total 1600 ron =ANAF di inca vreo 500 dizolvare/radiere.Intrebarea este:daca am primit aprobare de la Registru ca se publica hotararea AGA in monitor si noi ne-am dat seama ca nu mai avem banii necesari sa continuam procedura ce este de facut daca o lasam asa fara sa intervenim?Ce se intampla in acest caz dpdv al Registrului so dpdv al Anaf.Rog toti cei care stiu sa imi raspunda.Multumesc Anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 06:54, 6 Iunie 2013
eueu961 a scris:
daca am primit aprobare de la Registru ca se publica hotararea AGA in monitor si noi ne-am dat seama ca nu mai avem banii necesari sa continuam procedura ce este de facut daca o lasam asa fara sa intervenim?

Ce aprobare ati primit? Cum suna /scrie aprobarea respectiva?
Si ce ati hotarat in AGA?
Sa intelegem ca v-ati dat seama ca nu mai aveti bani dupa ce ati declansat procedura de insolventa sau cum?

eueu961 a scris:
Ce se intampla in acest caz dpdv al Registrului so dpdv al Anaf.

Ce sa se intample? Nimic! O sa numeasca lichidator, o sa constate daca sunteti vinovati sau nu. Daca va gaseste vinovati, vine peste dvoastra acasa si isi recupereaza banii, va pune popriri pe venituri salariale sau pensii, pe conturi sau sechestre pe casa.

eueu961 a scris:
Rog toti cei care stiu sa imi raspunda.Multumesc Anticipat

Platiti suma ca este mica si scapati de belele. Nu asteptati sa va caute ei caci suma o sa creasca mult.
Apoi vorbiti cu contabila si solicitati lichidarea voluntara, stie dansa !
Din cele expuse de dvs. se pare ca ati demarat procedura de dizolvare voluntara, banuiesc simultan cu lichidarea in conformitate cu art. 235 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata. Pentru a reusi sa radiati societatea va trebui sa obtineti de la ANAF un certificat de atestare fiscala din care sa rezulte ca nu aveti datorii fata de stat. Este important sa stiti ca dobanzile si penalitatile pe sumele datorate statului curg, chiar daca societatea este in dizolvare. La registru comertului societatea va figura in dizolvare/lichidare pana veti finaliza etapa a doua privind radierea. Registru comertului nu da ,,aprobari" ci pur si simplu contra cost a publicat o hotarare a asociatilor in Monitorul Oficial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se depune cererea de dizolvare a srl? Sorin_mn Sorin_mn Unde poate solicita dizolvarea societatii, la registrul comertului sau la tribunal? Multumesc (vezi toată discuția)
Plec din tara. ce fac cu firma? mishums mishums Buna ziua. Vreau sa plec din tara pentru o perioada nedeterminata, si sunt administratorul unei firme. Nu are angajat. Are datorii si de recuperat bani. Care ... (vezi toată discuția)
Am o sc care nu mai are activitate Emmanuel_ro Emmanuel_ro buna ziua , am o SC din anul 2008 am functionat aproximativ 2 ani apoi din 2010 nu sa mai lucrat ...acum vreau sa stiu ce e de facut sa o inchid sau sa o ... (vezi toată discuția)