avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Consecinte nerespectare program de functionare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Consecinte nerespectare program de functionare

Referitor la programul de functionare al anumitor prestatori de servicii.Care este legislatia in vigoare si ce efecte poate avea ,daca o Soc.Com.,din lipsa de clienti,nu respecta programul de functionare afisat chiar de el? An cazul in care deschide mai tarziu sau inchide mai devreme,ori atunci cand este ora inchiderii,apare un client si astfel lucreaza dupa ora de inchidere.Nu ma refer din punct de vedere al dreptului munci,aici nefiind vorba de nici un angajat,lucrul fiind efectuat direct de patron,si nu ma refer nici la orele de noapte unde trebuie avizat orarul.Afisarea programului este obligatorie? dar respectarea orarului? sau in cazul in care sa spunem sambata si duminica pe orar scrie inchis iar in realitate este deschis?Cum se pune problema ?Putem scrie pentru a scapa de probleme ,pe programul de functionare deschis numai joi de la ora13 la ora 13,30 iar astfel sa poti flexibiliza programul de deschis-inchis,lucrand astfel cand doresti?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:42, 7 Iunie 2013
paunescusorin a scris:
Afisarea programului este obligatorie? dar respectarea orarului?

Treaba asta cu declararea orarului de functionare la primarie (ca dvoastra acolo l-ati declarat) este un atavism. Exista primarii care taxeaza declararea orarului de functionare cu 200 lei si modificarea lui cu 100 lei. (... undeva in Balcani, undeva in Ilfov).
Orarul de functionare este legat de autorizatia de functionare emisa de primarie.
Deci regulile astea sunt reglementate de hotarari ale consiliilor locale. Daca nu mai au bani la primarie, pleaca prin sat sa controleze programul. Daca nu va gasesc acolo, luati amenda !
Normal ar fi ori sa respectati programul afisat, ori sa il schimbati si apoi sa il respectati sau ... practicati metoda "revin in 5 minute" cu afis in geam !
Dar lucrul dupa ce programul de lucru sa incheiat (respectiv excesul de zel ),si el este privit la fel? (Cunosc faptul ca la noi orice fapta buna nu scapa nepedepsita...)
:D Aveti dreptate !
Trebuie citit in HCL-ul care reglementeaza orarul de functionare (daca exista asa ceva) sa vedeti daca exista sanctiune pentru depasirea programului. Ce sa zic, la noi se poate orice!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orar de functionare de la primarie ContSters63174 ContSters63174 Trebuie obtinut orar de functionare de la primarie pentru activitati de comert cu autoturisme? Eu stiam ca numai pentru baruri si restaurante! (vezi toată discuția)
Program bar Zaleczander Zaleczander Bună ziua. Am un bar într-o comună şi consiliul local, pentru a-mi îngreuna situaţia, a dat o hotărâre prin care nu am voie să îmi ţin barul deschis ... (vezi toată discuția)
Orar lucru firma alin1980 alin1980 Buna ziua as dori sa intreb ceva in legatura cu programul-orarul unei firme.. CA patron de firma pot inchide oricand anuntand inainte persoanele ce se ... (vezi toată discuția)