avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Procent poprire executor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Procent poprire executor

O societate comerciala a primit o instiintare de infiintare a popririi pentru un credit restant al unui angajat.Documentul respectiv prevede virarea tuturor veniturilor salariale.Este legala retinerea tuturor veniturilor sau doar a unui procent si care este acesta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: office.carmen , utilizator 08:45, 6 Iunie 2013
Daca salariatul respectiv are un singur creditor, veniturile salariale vor fi poprite pana la 1/3, daca sunt doi sau mai multi credtori, poprirea nu poate depasi 1/2 din salariu.
Din cate stiu eu nu se poate retine din salar, numai pe baza unei hotarari judecatoresti sau titlu executoriu. In baza unei instiintari nu cred ca se poate.
Cine a trimis acea "instiintare de infiintare a popririi pentru un credit restant al unui angajat"? Fiti mai explicita.

Adresa de infiintare a popririi a fost expediata de catre un birou de executare judiciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerea din salariul angajatului la solicitarea unui tert otilia13 otilia13 Buna ziua, S-a comunicat societatii noastre o instiintare de plata prin retinerea din veniturile salariale ale unui angajat, instiintare comunicata de o ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)
Infiintare poprire Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! O societate comerciala primeste de la primarie o adresa de infiintare a popririi pentru un salariat al sau. Anterior, s-au emis un titlu executoriu ... (vezi toată discuția)