avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Infiintare poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Infiintare poprire

Buna ziua!
O societate comerciala primeste de la primarie o adresa de infiintare a popririi pentru un salariat al sau. Anterior, s-au emis un titlu executoriu si o somatie de plata pentru salariatul debitor pe care acesta nu le-a platit. Ce trebuie sa faca societatea? Va proceda la retinerea lunara a unei sume ce reprezinta 1/3 din salariul net al angajatului sau si la virarea acesteia in contul primariei?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Goguvoinicu , utilizator 10:04, 11 Iulie 2014
Ca angajator, este necesar sa infiintati masura popririi asupra salariului angajatului dvs. si sa instiintati primaria ca ati procedat la infiintare, in caz contrar se va trece la validarea popririi, adica vor fi poprite conturile societatii angajatoare.

Deci trebuie ca angajatorul sa anunte primaria ca ainfiintat poprirea asupra veniturilor din salariu ale angajatului si sa retina din salariu net 1/3 sau mai putin?Cum este corect si legal?
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu flawrin28 flawrin28 Am o executare silita infiintata si am primit instiintarea infiintarii popririi dar ma confrunt cu urmatoarea problema, firma nu prezinta interes in ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)
Instiintare retineri anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog, imi puteti spune in cazul cand un salariat are restante la o banca si firma primeste instiintare de retineri, este obligata sa faca ... (vezi toată discuția)