avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la mostenire

Daca in luna noiembrie 2012 trei frati au acceptat mostenirea in parti egale asupra unui apartament si succesiunea s-a realizat, doi dintre mostenitori mai pot renunta la partile pe care le detin in favoarea celui de-al treilea? este vorba despre 3 frati dintre care unul ar fi dispus sa-i plateasca pe ceilalti cu cv. partilor detinute. Cu ce costuri s-ar putea face o astfel de tranzactie?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:25, 6 Iunie 2013
Buna ziua,
Cei doi frati pot dona cota lor din mostenire.
Costurile se stabilesc de notar in functie de grila la incheierea contractelor de donatie.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Cota-parte din dreptul de proprietate poate fi transmisa catre succesibili, cu titlu gratuit sau cu titlu oneros.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Ce doriti sa faceti se cheama partaj, costurile vi le spune notarul, se calculeaza functie de valoarea imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie privind renuntarea la mostenire Andr33agav Andr33agav Buna ziua, In cazul in care, mostenitorii unui imobil si-au cedat cotele parti, in favoarea unuia dintre comostenitori, se mai poate face ceva, in sensul sa ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate ataca de catre mostenitori un contract de vinzare cu clauza de uzufruct viager catre unul din copii? denisb denisb Buna ziua, Am urmatoarea situatie: In anul 2001 parintii mei si cu mine am semnat un contract de vinzare cumparare a apartamentului lor cu clauza viagera. ... (vezi toată discuția)
Succesiune anissia anissia Am avut un var care a decedat in luna noiembrie anul trecut, casatorit dar fara copii. Acum vreo 2 ani se pare ca i-ar fi facut sotiei un act prin care ... (vezi toată discuția)