avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatie privind renuntarea la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatie privind renuntarea la mostenire

Buna ziua,

In cazul in care, mostenitorii unui imobil si-au cedat cotele parti, in favoarea unuia dintre comostenitori, se mai poate face ceva, in sensul sa fie anulat dreptul de proprietate al respectivului comostenitor? Aceasta renuntare la cotele parti s-a facut cu titlu gratuit, adica nici unul dintre frati nu a avut nicio pretentie pecuniara. Mentionez ca acesta nu a adus nici un fel de imbunatatire asupra imobilului desi acesta se degeadeaza pe zi ce trece si in plus provoaca si se cearta cu toti ceilalti frati fara motive intemeiate.

Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Andr33agav , utilizator 08:44, 11 Iulie 2013
Daca ati semnat o tranzactie la notar nu se poate anula din motivele invocate de dvs.
Daca ati donat sau ati facut vreun partaj in forma autentica la notar nu puteti sa va razganditi peste noapte. Dreptul de proprietate s a transmis. Donatia este revocabila in anumite conditii insa nu in sensul celor aratate de dvs.
Va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mana georgeprim georgeprim Buna ziua, Am nevoie de un sfat, cum pot formula un contract de mana, intre frati. Vreau sa-i dau partea mea de mostenire, deoarece voi pleca in strainatate ... (vezi toată discuția)
Donatie ada92 ada92 Buna ziua. 1.As dori sa stiu daca un contrat de donatie poate fi incheiat si la un avocat, el face si inscrierea in CF sau ptr. asta trebuie sa ma prezint la ... (vezi toată discuția)
Se poate sa renunt la mostenire daca am deja certificat de mostenitor moni85dr moni85dr Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In 2009 am facut succesiunea in urma decesului mamei pentru un apartament. Eu am acceptat mostenirea si am ... (vezi toată discuția)