avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de mana

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat, cum pot formula un contract de mana, intre frati. Vreau sa-i dau partea mea de mostenire, deoarece voi pleca in strainatate si daca va vrea sa vanda sa nu fie probleme, voi pleca definitiv, venind in tara doar in vacanta sau cand apare o urgenta.
Cum pot formula contractul ca sa putem semna si sa se duca sa-l depuna acolo unde este necesar sau cum se procedeaza.
Mentionez ca nu ii cer nimic.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 07:23, 29 Ianuarie 2013
Mostenire dupa cine? Cand a decedat cel pe care il mosteniti?
S-a dezbatut mostenirea la notar?
Cine mai este mostenitor in afara de dvs. si fratele de care scrieti?
,,Contractul de mana'', cum mentionati dvs., nu are nici o valoare juridica. Va recomand sa consultati un notar. Sucees!
Stimate domn,

Cota-parte ideala, abastracta, matematica din dreptul de proprietate poate fi instrainata.

Asadar, odata ce a fost individualizata, prin dezbatarea succesorala, incheiata cu emiterea unui certificata de mostenitor, cota -parte din dreptul de proprietate poate fi transmisa catre un comostenitor , cu titlu gratuit sau cu titlu oneros.

Nu este necesara sistarea starii de indiviziune prin partaj si nici acordul celorlalti coproprietari, in vederea instrainarii unei cote-parti din dreptul de proprietate.

Contractele de donatie, respectiv de vanzare-cumparare se incheie in forma autentica, notariala , ad validitatem .


Succes.






Multumesc in primul rand pentru promptitudine.

Ca sa raspund la intrebari, succesiunea dupa mama este facuta, decedata acum 5 ani.
Mostenitori mai este decat tatal meu in situatia de fata.
Am vrut sa fac act de donatie, dar ma costa foarte mult, vreau sa gasesc o modalitate mai buna, nu imi permit sa platesc un notar.

Un avocat nu este imputernicit sa emita un contract? Eu consider ca da.
Nu exista metoda prin care sa transmiteti mostenirea dvs. catre frate care sa fie mult mai ieftina decat varianta notariala.
In anumite cazuri, in functie de bunuri, durata de la deces si alti factori, partajul in instanta poate fi putin mai ieftin.
Dar nu cu mult, in special deoarece mare parte din banii ceruti de notar sunt taxe si impozite catre stat sau catre cartea funciara (daca impartiti si imobile: casa, teren).

Inteleg de ce ati vrea sa incercati cu un avocat, dar un avocat nu este imputernicit sa "autentifice" partaje, donatii si tranzactii imobiliare.

Alte discuții în legătură

Succesiune prin instanta alynaaaa alynaaaa Buna ziua. Fratele meu nu are bani sa achite impozitul de la primarie si nici pentru deschiderea unei succesiune notariale. As vrea sa deschid succesiunea ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol fara succesiune SLDTimisoara SLDTimisoara buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema,suntem 4 frati,parintii au decedat,tata in 1990 si mamain2002,dupa deces nu s-a facut succesiunea. cel mai ... (vezi toată discuția)
Act donație Dorina 1980 Dorina 1980 Bună seara, În anul 1996 am căutat sa cumpărăm un teren. Menționez ca eram căsătorită. După mai multe încercări am găsit un binevoitor și i-a ... (vezi toată discuția)