avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de mana

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat, cum pot formula un contract de mana, intre frati. Vreau sa-i dau partea mea de mostenire, deoarece voi pleca in strainatate si daca va vrea sa vanda sa nu fie probleme, voi pleca definitiv, venind in tara doar in vacanta sau cand apare o urgenta.
Cum pot formula contractul ca sa putem semna si sa se duca sa-l depuna acolo unde este necesar sau cum se procedeaza.
Mentionez ca nu ii cer nimic.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 07:23, 29 Ianuarie 2013
Atunci de ce in cazul unei masini este mai usor decat in cazul unui imobil, la urma urmei tot un bun este si acela.
georgeprim a scris:

Atunci de ce in cazul unei masini este mai usor decat in cazul unui imobil, la urma urmei tot un bun este si acela.

Sunt foarte multe motive. Cel mai simplu; pentru ca asa prevede legea. Imobilele (casele si terenurile au un regim mult mai stict pentru instrainare, in general menit sa protejeze proprietarii si pe cei cu care intra in contact). De ce prevede legea asa, iar e mult de explicat. Pe scurt: pentru ca una e sa fiti excrocat si sa vi se ia bicicleta, iar alta e sa vi se ia casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune prin instanta alynaaaa alynaaaa Buna ziua. Fratele meu nu are bani sa achite impozitul de la primarie si nici pentru deschiderea unei succesiune notariale. As vrea sa deschid succesiunea ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol fara succesiune SLDTimisoara SLDTimisoara buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema,suntem 4 frati,parintii au decedat,tata in 1990 si mamain2002,dupa deces nu s-a facut succesiunea. cel mai ... (vezi toată discuția)
Act donație Dorina 1980 Dorina 1980 Bună seara, În anul 1996 am căutat sa cumpărăm un teren. Menționez ca eram căsătorită. După mai multe încercări am găsit un binevoitor și i-a ... (vezi toată discuția)