avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata impozitului pe teren de catre ocolul silvic
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata impozitului pe teren de catre ocolul silvic

Buna ziua, am o problema!
La o primarie s-a prezentat un functionar al Ocolului Silvic sa scoata o adeverinta pentru subventie APIA la o suprafata de teren extravilan pasuni.
Ideea e ca cei de la primarie le-au spus ca trebuie sa plateasca impozit pe suprafata de teren. Ocolul silvic a venit cu ideea ca nu se plateste impozit pe terenul extravilan respectiv ca sunt scutite de lege prin Art. 285 . al. 4 din codul fiscal care spune ca Nu se datoreaza impozit pe teren pentru terenurile forestiere administrate de ROMSILVA, cu exceptia celor folosite in scop economic. Ideea e ca scop economic inseamna obtinerea de foloase si dupa cate stiu eu subventia de la APIA inseaman o suma de bani pentru fiecare hectar.
Va rog sa ma lamuriti trebuie sau nu sa plateasca Ocolul silvic impozit pe terenurile sale extravilane, altele decat padurile. adica arabil, faneata, etc.??
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 14:23, 5 Iunie 2013
In opinia mea, da, trebuie sa plateasca impozit pe teren pentru terenurile care nu se incadreaza la terenuri forestiere. Terenurile care fac parte din in fondul forestier sunt cele definite in legea 46/2008 - codul silvic- la art 1 alin(2). [ link extern ]

cititi si art 285^1 din codul codul fiscal si normele la acest articol :

[ link extern ]

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit teren agricol extravilan. cuantum miha6809 miha6809 Am un teren extravilan, pasune 3.62 ha, pt care nu am platit impozit din 2007. Acest teren nu este proprietatea mea, a fost a bunicului meu care a decedat din ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan - padure. drept de preemptiune zbye zbye Buna ziua ! Am si eu o nelamurire... am cumparat un teren extravilan, avand in C.F. trecuta categ. -padure- si ma intereseaza daca am urmat procedura corecta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. detin un teren intravilan de 1.000 mp cu categoria ... danut65 danut65 Buna ziua. Detin un teren intravilan de 1.000 mp cu categoria de folosinta : padure . Doresc pe acest teren sa construiesc o cabana cu amprenta la sol de 100 ... (vezi toată discuția)