avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Plangere CEDO in penal
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Plangere CEDO in penal

Va rog sa-mi spuneti daca pot face plangere la CEDO in cazul in care mi s-a respins plangerea facuta in fata judecatorului conform art. 278 indice 1, alin.1, din C.P.P. dandu-se solutia prevazuta de art. 278 indice 1, alin.8, lit.a din C.P.P. Va intreb deoarece in conformitate cu art. 278, indice 1, alin.10 din C.P.P. hotararea judecatorului este definitiva si nu mai exista alte cai de atac. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 15:05, 5 Iunie 2013
da, puteti.
Stimat forumist,

Evident, este necesar să aveți în vedere faptul că nu doar epuizarea căilor de atac efective - aceasta cred că a fost întrebarea postată - reprezintă singura cerință pentru a fi admisibilă o cerere la Curtea Europeană.

Pentru a fi admisibilă, măcar în principiu, o cerere adresată CEDO trebuie să îndeplinească, în mod cumulativ, toate condițile cerute de Articolele 34, 35 ale Convenției Europene, în primul rând este necesar ca în cauză să existe un drept protejat de Convenție.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Civil/cedo xuser xuser Speta de caz: In 2007 primesti bataie in sectia de politia. Dupa o ancheta de 2 ani, desigur ca pierzi in Romania (politistii primesc NUP se retinere ... (vezi toată discuția)
Ce cai de atac am impotriva unei decizii pronuntate de curtea de apel? catalinoctavian catalinoctavian Buna seara , Am o decizie nefavorabila, irevocabila de la cutea de apel. In acest caz ce cai de atac mai am? (vezi toată discuția)
Hotararile definitive admise de cedo. _Alin_ _Alin_ Doresc sa inteleg mai bine despre care hotarari / decizii definitive date de instantele din Romania pot fi admise de catre CEDO, pentru ca citind prin ... (vezi toată discuția)