Am inchiriat un spatiu acum 6 luni in care am facut un bar.imobilul are 2 cladiri de 150mp fiecare (una in fata cealalta in spate) si curte in total 600 mp.eu am partea din fata.si 300 mp din curte . de la o vreme proprietarul tot face presiune sa iau si cladirea din spate ,pentru ca el nu o poate inchiria si pierde mii de euro, lucru pe care eu nu il pot face.
In ultima perioada au mai aparut cateva persoana interesate de spatiul in care eu imi desfasor activitatea,(am aflat ulterior) ca au negociat cu proprietarul,i-au oferit o chirie mai mare si implicit sa ai tot spatiul (cele 2 cladiri si curtea).
acum proprietarul (de ednie)a inceput sa ma ameninte sa parasesc spatiul iar in ultima faza mi-a BLOCAT ACCESUL punand un alt lacat pe poarta.
am formulat o ordonanta presedentiala insa termenul este pe 19 / 06 si am inteles ca este si pe sedinta publica..nu inteleg de ce atat de mult.stiam ca ordonanta se judeca in 24 respectiv 48 de ore si este si executabila deoarece fiecare zi de intarziere imi creeaza prejudicii. oare sa nu fie bine formulata?
CHEMARE ÎN JUDECATA - ORDONANTA PRESEDINTIALA
Domnule Presedinte,
Subscrisa xxxxxxx cu sediul social în xxxxx înmatriculata la Oficiul Registrului Comertului xxxxx la numarul xxxxx la data xxxxxx ,cod fiscal nr. xxxxxx,prin reprezentant dl/ xxxxxx,
Chemam în judecata pe xxxxxx domiciliat în xxxx ,str.xxxxx , bl.x , sc.x ,apxxx
Formuleaza prezenta cerere de ordonanta presedintiala pentru ca pe baza probelor care vor fi administrate sa pronuntati o hotarâre judecatoreasca prin care sa dispuneti:
- obligarea pârâtului la respectarea contractului si permiterea urgenta a firmei noastre de a intra spatial inchiriat unde isi desfasoara activitatea si anume , înxxxxxx , str. xxxxxxxx, nr. xxx
- obligarea pârâtului la plata sumei de 1500 lei , reprezentând prejudiciul pe care acesta l-a produs firmei noastre prin incalcarea obligatiilor asumate (punct.5.1.4.si.5.1.5. ) prin contractul de inchiriere nr. 198863 / xxxxx încheiat la data de xxxxxxx între firma noastra si pârât;
- obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecata.
Motivele sunt urmatoarele:
În fapt, societatea nostra nu îsi poate desfasura activitatea din data de xxxx ,datorita faptului ca proprietarul xxxxxxx nu ne permite accesul in spatiul inchiriat ,incalcand cu buna stiinta obligatiile asumate prin contract ,acesta punand pe poarta de acces lacat , fapt care ne creeaza prejudicii, constând în pierderi financiare care ar fi provenit din vanzari ,pierderi provenite prin plata unor contracte de servicii si utilitati in derulare si neutilizate in aceasta perioada cit si pierderea unor clienti .
Consideram ca datorita acestor motive este imperios necesara luarea unor masuri urgente, respectiv obligarea paratului de a ne permite accesul in spatial inchiriat pentru a preveni efectul unei pagube iminente şi care nu s-ar putea repara, precum şi pentru înlăturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executări.
Pentru aceste motive va rugam sa admiteti prezenta cerere si sa dispuneti luarea masurilor sus-mentionate.
În drept, ne întemeim prezenta cerere pe prevederile art. 581 Cod procedura civila.
Întelegem sa ne folosim de urmatoarele probe:
Copie contract de inchiriere,copie plata ultimei chirii,
Depunem prezenta cerere si copii dupa înscrisuri în dublu exemplar, dintre care un exemplar pentru instanta si un exemplar pentru a fi comunicat pârâtului.
Anexam prezentei dovada achitarii taxei de timbru si timbrul judiciar.
contractul de inchiriere
23. Spatiul inchiriat este dat in folosinta chiriasului pentru a servi drept
Proprietarul declarand ca este de acord cu aceasta folosinta.
2.4. Spatiul inchiriat ce face obiectui prezentului contract va fi dat in folosinta chiriasulni pe baza
unui proces verbal de predare-primire in care se va consemna descrierea imobilului, starea
acestuia. obiectele de inventar predate, suprafata efectiva.
Procesul verbal de predare-orimire va constitui anexa la contract si se va incheia la data predarii
apartamentului. spatiului.
HI. VALOAREA CONTRACTULUI SI MODALUATEA DE PLATA
3.1. China pentru folosirea spatiului prevazut la art 1 este de.. •2^.€.£t/^?'. . . ./Iuna
3.2. Chiria include toate taxele ocazionate de incheierea si inreeistrarea prezentului contract la
autoritatile competente, acestea fiind suportate de catre proprietar.
33. Plata chiriei se va face in data de ... 30... .pentru Iuna in curs sau la interval de. . . 3 luni
3.4. Plata se va face in lei.
3.5. Plata se poate efectua in numerar. personal proprietarului sau in contul bancar cu nr.
........................................ deschis laBanca .................................... Sucursala ......................
TV. DURAT A CONTRACTULUI
4.1. imobilul se va inchiria pe o perioada de . 5 ...ani. incepand en data de K/~. {.<?.-. .^.^^pana la
datade...
,i, v,azni in care niciuna dintre narti nu-si va manitesta vointa cu nrivire la 1 ncetarea
-•••Lii nana taaaia mcneierii perioadei comraciuai. comractui de inchiriere se va oreiungi
automat centra o oenoada de ... A an de zile.
V. OBLIGATIILE PARTILOR CONTRACT ANTE
5.1. Oblieatiile propnetarului
5.1.1. Sa puna la dispozitia chiriasnlui. in stare buna de folosinta. spatiul inchiriat. conform
procesului verbal de predare-primire descris la pet 2.4.. semnat de ambele parti.
5.1.2. Sa asigure functionarea in stare buna a utilitatilor aferente si sa nu intreprinda nici o actiune de
natura a intrerupe furnizarea utilitatilor (electncitate, gaze, apa) aferente spatiului inchiriat
5.1.3. Sa efectueze reparatii capitate, daca este cazul. in conformitate cu prevederile art 1421. alin.(2)
C. civ.
5.1.4.Sa-i asigure chiriasului folosinta linistita si netulburata a spatiului si sa il asigure pe acesta
impotriva oricarei evictiuni, conform art. 1422 Cod civil.
5.1.5.Sa nu efectueze acte care ar putea restrange folosinta spatiului inchiriat.
5.2. Obligatiile chiriasului
5.2.1 foloseasca spatiul inchiriat potrivit destinatiei prevazute in contract si sa il exploateze
corespunzator, evitand distrugerea, degradarea sau deteriorarea constructor si accesoriilor
acestora.
5.2.2 Sa efectueze plata chiriei lunar in conditiile si la termenul prevazut in prezentui contract.
Sa suporte cheltuielile de intretinere care rezulta din folosinta exclusiva a imobilului pe toata
durata contractului;
5.2.4. La incetarea contractului, sa predea suprafata inchiriata in termen de zile lucratoare, in
buna stare, mai putin uzura normala datorata folosintei (pe baza unui proces verbal de predare
primireVCu aceasta ocazie. proprietarul nu va putea ridica pretentii izvorate din constatarea
uzurii datorate folosintei normale a spatiului inchiriat.
5.2.5. Sa permita accesul proprietarului in spatiul inchiriat pentru efectuarea unor lucrari de
reparatii strict necesare spatiului inchiriat.
5.2.6. Sa execute la timp si in conditii ootime. pe cheltuiala proprie. mici reparatii locative precum si
cele ocazionate de degradarile produse imobilului prin culpa sa.
5.2.7. Sa nu afecteze structure de rezistenta.
5.2.8. Si instiinteze imediat proprietarul despre orice actiune a unei terte persoane care ii tulbura
folosinta.
5.2.9. Sa nu aduca modificari bunului inchiriat, decat cu acordnl scris al proprietarului.
VL INCETAREA CONTRACTULUI
6.1. Prezentui contract poate inceta in urmatoarele situatii:
a. prin acordul ambelor parti consemnat in scris, prin act aditional;
b. la expirarea termenului, pentru care a fost incheiat cu exceptiile prevazute de prezentui
contract;
c. prin reziliere, pentru neexecutarea culpabila a obligatiilor de catre o parte; rezilierea va
opera de drept printr-o simpla notificare, fara nici un fel de alte formalitati sau interventie a
instantei de judecata
VH. NOTIFICARI
7.1. Orice notificare se va face in scris si va fi transmisa la adresele partilor mentionate in
preambul orin scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Notificarile verbale nu se iau in
considerare.
7.2. Notificarea se considera efectiva de la data primirii confirmarii de primire de catre expediter.
7.3. Proprietarul este obligat sa anunte in scris chiriasului orice schimbare a adresei sau a oricarei
alte date de identificare. cu eel putin 5 zile inainte de a se produce.
7.4. Chiriasul nu este responsabil daca din orice motiv proprietarul nu poate primi notificarile
scrise la adresa specificata mai sm
VIII. MODIFICAREA CONTRACTULUI
8.1. Prezentui contract va putea fi modificat numai prin act aditional semnat de ambele parti.
IX. FORJA MAJORA
XL CLAUZE FINALE
11.1. Proprietarul declara pe propria raspundere, cunoscand sanctiunile legii pentru fals in
declaratii, ca toate bunurile ce fac obiectul prezentei inchirieri sunt proprietatea sa, nu sunt
afectate de nicio sarcina in favoarea vreunui tert si nu fac obiectul niciunei urmariri san executari
legate.
11.2. Dispozitiile prezentului contract se cotnpteteaza cu prevederile Codnlui Civil, precum si cu
toate reglementarile legate in vigoare referitoare la locatiune.
Prezentui contract a fost incheiat in 3 exemplare originate, cate unul pentru fiecare parte contractanta
si unul pentru a fi inregistrat la autoritatile fiscale competente.
La incheierea contractului chiriasul a platit proprietarului suma de
reprezentand chiria pe o perioada de .... .3 luni
Cel mai recent răspuns:
vladfesan , utilizator
13:45, 5 Iunie 2013