avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract inchiriere

Expun problema mea, in speranta ca voi primi ceva sfaturi din partea dvs.
Sunt un PFA care a inchiriat un spatiu (contract inregistrat la ANAF) de la o persoana fizica. E vorba de un magazin. In baza aceluiasi contract am stabilit si sediul profesional acolo. Singura clauza de reziliere specificata in contract, este aceea in care daca nu platesc chiria 30 de zile.contractul se reziliaza.
Am ajuns la concluzia ca omu nu are toti "boii acasa", in fiecare seara se imbata si vine in magazin sa faca scandal, amenitandu-ma ca daca vrea in 2 zile ma evacueaza.
Avand in vedere ca platesc chiria la zi, chiar poate sa-mi puna lacatul pe usa? Daca pune, cum ar trebui sa reactionez.?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2014
ima2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 09:52, 3 Februarie 2014
Orice se poate, inclusiv sa va puna lacatul pe usa daca este cum spuneti dvs! in acest caz, solicitati rezilierea contractului (in instanta sau printr-o notificare) functie de cum este facut contractul de inchiriere!
Eu nu vrea sa reziliez contractual. Dar as vrea sa ma pot apara in situatia unui abuz din partea lui.
Intrucat Dvs. va desfasurati activitatea intr-un spatiu inchiriat, in baza unui contract de inchiriere, proprietarul este obligat sa va asigure dreptul de folosinta netulburata a spatiului.
Pe perioada existentei valabile a contractului coroborat cu indeplinirea de catre Dvs. a obligatiilor contractuale, proprietarul nu are dreptul sa inceteze contractul altfel decat respectand clauzele contractuale.
Mai mult, Dvs. puteti sa ii interziceti accesul in spatiul inchiriat daca prin aceasta va este tulbrat dreptul de folosinta al spatiului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fapta penala? Irina S. Irina S. Contract de inchiriere intre doua persoane juridice. Obiectul contractului: un spatiu comercial. Locatarul nu isi plateste chiria doua luni iar locatorul il ... (vezi toată discuția)
Nu mai vreau sa mai platesc.... ContSters110085 ContSters110085 nu vreau sa mai platesc chiria ..la un spatiu comercial.. situat in ograda propietarului! am 2000 mii de motive sa abandonez ideea de a mai fi corect si a mai ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate reziliere contract inchiriere Lipi Lipi Am dat peste un contract de inchiriere care contine o clauza cel putin bizara... Chiriasul nu poate rezilia contractul inainte de termenul pentru care a fost ... (vezi toată discuția)