avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită NU mai vreau sa mai platesc....
Discuție deschisă în Executare silită

NU mai vreau sa mai platesc....

nu vreau sa mai platesc chiria ..la un spatiu comercial.. situat in ograda propietarului!
am 2000 mii de motive sa abandonez ideea de a mai fi corect si a mai respecta clauzele contractuale..in "cotetul" cu pricina propietarul vindea fructe si legume..butiq de cartier..nemaiavand finanze a inkiriat prostului de mine pe o suma frumusica..mi am platit chiria ca un baiat constiincios pana acum k nu mai pot.. de 6 luni de zile propietarul si a deskis si el la 2 m butiq fiind vorba intre noi de "zero"concurenza..consider o lupta neloiala.
problema este k nu mai dorescsa mi platesc chiria pana la expirarea contractului fiidca mi a adus o scadere financiara de 400% ..neplatind chiria pana la expirarea contractului imi acopera paguba..din cauza neloialitatii am datorii catre furnizori si banci..doresc sa aflu cat de repede ma poate evacua cu o hotarare judecatoreasca si inrevocabila si daca are dreptul sa mi puna lacat pe poarta de aces spre magazin..
pls help me ca nu mai am somn noapte am familie si copil banci si furnizori pe capul meu..nici nu mai am curajul sa mi deschid telefonul..va implor#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:19, 2 Noiembrie 2009
Nu as zice ca procedati corect. Proprietarul va poate actiona in judecata pentru neplata chiriei. Ati stipulat in contract vreo clauza de ..neconcurenta, sau, macar ati avut vreo intelegere in acest sens? omul face ce vrea pe terenul lui . Sunteti sigur ca motivul insuccesului dvs. in afacere se datoreaza faptului ca aveti un alt boutique vecin? Si de ar fi asa, cum ati face dovada ca situatia dvs. financiara precara i se datoreaza? Pentru a se pune problema relei credinte , acest lucru trebuie demonstrat.
1-Maniera dvs de solutionare nu este legala.proprietarul spatiului detine drept legal a va actiona in instanta pentru recuperare de sume contractual prevazute cu titlu de chirie.
2-Nu are drept legal a va aplica lacat pa calea de acces catre magazin
3-In cazul pronuntarii unei hotarari de evacuare,aceasta,mai devreme amiabil ,sau mai tarziu prin executor va fi materializata.
Parcurgeti cu atentie clauzele contractual asumate pentru a verifica existenta posibilitatii reziliere unilaterala contract
Incercati angajare avocat care sa studieze documentele
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2009
ynocentta, utilizator
Mai bine ati incerca o negociere in avantajul ambilor, pentru a putea continua afacerea pentru a acoperi datoriile,cum ar fi :
-o intelegere privind preturi "controlate", aprovizionare si profit comun;
-o intelegere privind exclusivitatea sortimentelor puse in vanzare;
-o asociere in afaceri.
In privinta contractului, acesta ar trebui sa fie stipulate conditiile si consecintele nerespectarii clauzelor de catre parti.Daca aveti datorii, va puteti astepta sa rezilieze contractul si sa puna sechestru pe bunurile chiriasului sau cel putin sa interzica accesul pe proprietate.
Ce inseamna "zero concurenta":-/
Din ce ati relatat, presupun ca noul magazin are aceeasi marfa la preturi mai mici.Incercati sa coborati sub preturile nou aparute, pentru a avea un avantaj la propunerea de intelegere.
nucu$, utilizator
in ultimile 4 luni de zile am cautat o cale amiabila..am cedat comercializarea fructelor si a legumelor.. am cedat pana si vitrina mea cu lactate propietarei..doar pt a mentine o relatie buna comerciala.insuccesul meu se datoreaza numai si numai concurentei.. nu poti concura cu propietarul..logic..chiria ..sau ma rog am inchiriat cu un prez pt zero concurenza.. propietarul a "jucat frumos" avand deja inchiriata partea sa acum activ butiq unei firme de security..magazinasul meu incepuse "cu dreptul"fapt care a dus la rezilierea contractului cu firma de securitate pt a si redeschide doamna un nou butiq
Daca Ignorarea justitiei dauneaza...sa crezi in justitie inseamna a fi naiv
Din pacate, ori nu ne relatati exact situatia, ori eu nu pot sa inteleg toate dedesubturile.
Aveti clauza(scrisa) de lipsa concurenta?
Concurenta se rezuma numai la faptul ca platiti chirie?
Proprietarul nu are interesul ca dvs. sa va mearga afacerea pentru a avea de unde sa-i platiti chiria (eventual sa o renegocieze)?
Exista alte elemente pe care nu le relatati(relationale,conflictuale,tert interesat,etc.)?
Cat despre maxima din final... este absolut neproductiva:
Fiind naiv, ignora justitia ca sa te autodaunezi! :hammer:
De fapt nici asta nu inteleg:- Ce cauta justitia in discutie?A fost/este ceva ce inca nu stim?
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere blue_lion blue_lion Am facut un act aditional la un contract de inchiriere intre mine ca propietar si o societate commerciala. As vrea sa intreb daca societatea comerciala intra ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere ima2012 ima2012 Expun problema mea, in speranta ca voi primi ceva sfaturi din partea dvs. Sunt un PFA care a inchiriat un spatiu (contract inregistrat la ANAF) de la o ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere andriciflorin andriciflorin Acum un an si jumatate am inchiriat un spatiu pentru un restaurant. O casa veche si darapanata cu o curte maricica. Am investit peste 200.000 euro pentru ... (vezi toată discuția)