avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Interpretare hotãrâre judecãtoreascã
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Interpretare hotãrâre judecãtoreascã

Bună ziua!

În urmă cu câteva luni, firma pe care o reprezint a primit o amendă de 12 000 de lei. Am plătit în 48 de ore, conform legii şi menţiunii din pv 4 000 de lei, reprezentând jumătate din minimum.
Ulterior am depus o contestaţie la judecătorie care ne-a fost respinsă, instanţa menţinând procesul verbal.
Ieri, m-am trezit cu somaţie de la ANAF pentru suma de 8 400 de lei ?! Mi s-a spus că e vorba despre acea amendă, pe care, chipurile, am plătit-o parţial!?
Trec peste "aritmetica" celor de la ANAF şi vă rog să-mi spuneţi dacă în urma respingerii contestaţiei trebuie să plăteşti integral amenda, chiar dacă ai plătit deja suma minimă în 48 de ore, aşa cum s-a întâmplat în acest caz. Menţionez că în hotărâre nu există vreo astfel de menţiune, se spune doar că se respinge plângerea şi că se menţine procesul verbal.De asemenea, instanţa face menţiune chiar în cuprinsul motivării la faptul că amenda a fost plătită!ªi nu instituţia care a dat sancţiunea(ISCTR) solicită plata, ci ANAF...
Vă mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 23:10, 5 Iunie 2013
Contestati somatia de plata a ANAF-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovigneta platita-somatie anaf !!! roxana69 roxana69 Acum 3 ani am platit o amenda pentru lipsa rovigneta (in 48 ore). Am trimis dovada platii cu confirmare de primire la CNADNR (adresa indicata in PV), iar acum ... (vezi toată discuția)
Am pierdut plângerea contravenþionalã iar organul de executare îmi cere sã achit ºi restul de amendã ContSters15310 ContSters15310 Va supun atenției următoarea speța: la data de 26 oct 2011 am primit un Proces Verbal De Constatare a Contravenției din data de 03-10-2011 ... (vezi toată discuția)
Ce lege m-ar putea ajuta sa castig o contestatie la o somatie de plata petrica.yari petrica.yari Am luat o amenda sambata de la inspectori anaf de o mie lei in 48 ore sau 10 mii lei daca nu achit in 48 ore de 10 ori mai mult. Nu am stiut ca cele 48 de ore ... (vezi toată discuția)