avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura vanzare apartament

Buna ziua ! Ma numesc Marius si as dori sa stiu tot ce trebuie sa fac pentru a vinde apartamentul proprietate personala ! Apartamentul l-am obtinut printr-un act de vanzare cumparare incheiat cu bunica mea care este acum decedata. In contractul de vanzare cumparare al apartamentului pe care il detin bunica inca figureaza locuind cu habitat...trebuie sa schimb mai intai asta ? Trebuie sa aranjez vanzarea doar la notar ? Ce taxe trebuie sa platesc ? Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra cu nerabdare !!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:50, 6 Iunie 2013
Daca doriti sa vindeti apartamentul puteti merge la un birou notarial unde vi se va spune ce acte sunt necesare pt perfectarea contractului de vanzare cumparare .Notarul public va va calcula taxele notariale si va va oferi informatiile pe care le solicitati .Dovada decesului bunicii dvs o faceti cu certificatul de deces.,nu aveti ce modifica la contractul incheiat.Succes.
Veti radia in baza unei cereri impreuna cu copie dupa certificatul de deces, sarcina din cartea funciara.
La notar va prezentati cu actul de proprietate, cu extras de carte funciara, cu adeverinta de la asociatie de proprietari ca nu aveti datorii, cu ultima factura enel, cu certificat fiscal obtinut de la administratia financiara ( asta e valabil mereu pana la sfarsitul lunii, doar daca il scoateti dupa 25 ale lunii e valabil si luna urmatoare).
Veti achita impozitul pe tranzactie de 2 % din pretul cu care veti vinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract v-c cu uzufruct claudiu7 claudiu7 Am un contract de v-c cu uzufruct pentru bunicii mei, acestia au decedat, ce acte sunt necesare pentru a putea sa vand apartamentul si sa imi cumpar alt ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare imobil adighe adighe Buna ziua si bine v-am gasit, Doresc sa vand un imobil proprietate personala, dar singurele acte pe care le am sunt contractul de vanzare-cumparare intre ... (vezi toată discuția)
Documente necesare AneMariDorina AneMariDorina Doresc sa-mi cumpar un apartament. Ce acte trebuie sa am asupra mea ca si cumparator si ce documete trebuie sa aiba cel care vinde? Ce taxe ar trebui sa achit ... (vezi toată discuția)