avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Redobandire drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Redobandire drepturi salariale

La inceputul anului 2012, directorul institutiei unde lucrez. mi-a diminuat abuziv salariul, incalcand contractul de munca.Fiind o institutie bugetara, am dat in judecata institutia si mi-am redobandit drepturile.Va rog sa-mi spuneti daca si cum imi pot redobandi restantele salariale intr-o singura transa si daca il pot actiona in judecata pe fostul director(acum pensionar) pentru daune morale?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:44, 5 Iunie 2013
Nu va veti putea redobandi drepturile salariale dintr-o singura transa, intrucat va sunt incidente prevederile OUG nr.71/2009.

Il puteti actiona ca persoana fizica , in baza prevederilor Codului Civil . În reglementarea răspunderii personale (pentru fapta proprie) articolul 1357 Cod Civil prevede că acela care cauzează altuia un prejudiciu printr-o faptă ilicită, săvârşită cu vinovăţie, este obligat să îl repare. Autorul prejudiciului răspunde pentru cea mai uşoară culpă. Pentru aprecierea vinovăţiei se va ţine seama de împrejurările în care s-a produs prejudiciul, străine de persoana autorului faptei, precum şi, dacă este cazul, de faptul că prejudiciul a fost cauzat de un profesionist în exploatarea unei întreprinderi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este instanta de judecata competenta sa judece un conflict nascut intre mambru de sindicat si sindicat? florianandrei2001 florianandrei2001 Va rog sa ma informati care este instanta de judecata competenta sa judece un conflict dintre un membru de sindicat si sindicatul din care face ... (vezi toată discuția)
imprumut remorca mircea_m mircea_m In iunie 2013, am imprumutat o remorca pentru transport autovehicule, unei persoane care a plecat in Germania, la intoarcere ansambul de vehicule a fost ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu din cauza sindicatului anghel75 anghel75 Buna ziua, Daca Sindicatul companiei la care lucrez a deschis Actiune Civila impotriva angajatorului privind recuperarea unor drepturi materiale prevazute in ... (vezi toată discuția)