La inceputul anului 2012, directorul institutiei unde lucrez. mi-a diminuat abuziv salariul, incalcand contractul de munca.Fiind o institutie bugetara, am dat in judecata institutia si mi-am redobandit drepturile.Va rog sa-mi spuneti daca si cum imi pot redobandi restantele salariale intr-o singura transa si daca il pot actiona in judecata pe fostul director(acum pensionar) pentru daune morale?
Va multumesc!
Nu va veti putea redobandi drepturile salariale dintr-o singura transa, intrucat va sunt incidente prevederile OUG nr.71/2009.
Il puteti actiona ca persoana fizica , in baza prevederilor Codului Civil . În reglementarea răspunderii personale (pentru fapta proprie) articolul 1357 Cod Civil prevede că acela care cauzează altuia un prejudiciu printr-o faptă ilicită, săvârşită cu vinovăţie, este obligat să îl repare. Autorul prejudiciului răspunde pentru cea mai uşoară culpă. Pentru aprecierea vinovăţiei se va ţine seama de împrejurările în care s-a produs prejudiciul, străine de persoana autorului faptei, precum şi, dacă este cazul, de faptul că prejudiciul a fost cauzat de un profesionist în exploatarea unei întreprinderi.
imprumut remorca
mircea_m
In iunie 2013, am imprumutat o remorca pentru transport autovehicule, unei persoane care a plecat in Germania, la intoarcere ansambul de vehicule a fost ... (vezi toată discuția)