avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut remorca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut remorca

In iunie 2013, am imprumutat o remorca pentru transport autovehicule, unei persoane care a plecat in Germania, la intoarcere ansambul de vehicule a fost implicat intr-un accident provocat de un sofer Austriac pe teritoriul Germaniei, eu nu am reusit sa recuperez dauna de la asiguratorul Austtiac(nu mai raspunde la solicitari). Ma pot indrepta in instanta impotriva celui ce i-am dat remorca? Ce sanse de castig as avea?
Puteti sa il actionati in instanta pe sofer.

Noul cod civil
CAPITOLUL IV
Răspunderea civilă

SECŢIUNEA a 3-a
Răspunderea pentru fapta proprie

Art. 1357

Condiţiile răspunderii

(1) Cel care cauzează altuia un prejudiciu printr-o faptă ilicită, săvârşită cu vinovăţie, este obligat să îl repare.

(2) Autorul prejudiciului răspunde pentru cea mai uşoară culpă.

CristinaPaisa a scris:

Puteti sa il actionati in instanta pe sofer.

Noul cod civil
CAPITOLUL IV
Răspunderea civilă

SECŢIUNEA a 3-a
Răspunderea pentru fapta proprie

Art. 1357

Condiţiile răspunderii

(1) Cel care cauzează altuia un prejudiciu printr-o faptă ilicită, săvârşită cu vinovăţie, este obligat să îl repare.

(2) Autorul prejudiciului răspunde pentru cea mai uşoară culpă.

Care ar fi aici fapta ilicita? Simplul motiv ca se afla la timpul nepotrivit, in licul nepotrivit? Intreb deoarece doresc sa-mi recuperez intr-ul fel paguba. In ce temei legal ma pot indrepta impottiva lui?

Va indreptati impotriva asiguratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produse deteriorate in magazin de catre clienti - cine plateste ? gelucris gelucris Buna seara , Ce lege protejaza vanzatorul in cazul in care un client deterioreaza un produs in magazin din neatentie sau cu buna stiinta ? Poate fi obligat ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu din cauza sindicatului anghel75 anghel75 Buna ziua, Daca Sindicatul companiei la care lucrez a deschis Actiune Civila impotriva angajatorului privind recuperarea unor drepturi materiale prevazute in ... (vezi toată discuția)
Redobandire drepturi salariale iulia_n40 iulia_n40 La inceputul anului 2012, directorul institutiei unde lucrez. mi-a diminuat abuziv salariul, incalcand contractul de munca.Fiind o institutie bugetara, am dat ... (vezi toată discuția)