avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ultimul recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ultimul recurs

Am facut recurs la Curtea de Apel si mi s-a respins ca nefondat. Unde si cum mai pot face recurs dupa raspunsul dat de Curtea de Apel?
Stimat forumist,

Nu mai puteți face nici un recurs. Va trebui să înțelegeți că procesul dvs s-a sfârșit în mod complet.

Cu stimă.
Si totusi domnule avocat cred ca ultima cale de atac-recurs este la Inalta Culte de Casatie si Justitie. Apoi fireste CEDO. Nu am dreptate!? Mi puteam sa cer Curtii de Apel recurs la recurs!? Nu cred! Va multumesc pentru raspuns!
Nu se poate promova recurs la recurs. Dupa judecarea recursului, hotararea este irevocabila. Pt a ajunge in recurs la ICCJ trebuie ca dosarul dvs sa fi fost de competenta tribunalului in fond si sa aiba 3 grade de jurisdictie, adica fond, apel si recurs.

Sigur ca noi nu va putem opri daca doriti sa promovati un recurs la recurs insa va fi declarat inadmisibil.

Avand insa o hot irevocabila va puteti adresa CEDO.
liviu_dan a scris:

Si totusi domnule avocat cred ca ultima cale de atac-recurs este la Inalta Culte de Casatie si Justitie. Apoi fireste CEDO. Nu am dreptate!?


Cum doriți și cum credeți dvs, stimat forumist,

Cât despre afirmația că, în mod firesc, ultima instanță ar fi CEDO, ce mai pot eu să argumentez, dacă dvs sunteți așa de hotărât.

Evident, aș putea argumenta că CEDO nu este o instanță de recurs la nivel european, limitându-se exclusiv la a judeca încălcările drepturilor și libertăților apărate de Convenția Europeană.

Cu stimă.

Eu am facut chemarea in judecata. Apoi am facut recurs la sentinta data ca nefondata. Apoi am facut recurs la Curtea de Apel si am primit acelasi raspuns ca nefondat. Adevarul este ca a fost data o sentinta gresita. Principalul motiv al chemarii mele in judecata a unui patron a fost sa-mi dea actele in special anexa 14 iar Judecaria si Curtea de Apel au dat sentinta ca nemotivata cererea mea ceea ce e strigator la cer. Cred ca e un abuz foarte grav al Justitiei Curtii de Apel. De aceea consider ca trebuie sa fac un recurs la ICCJ apoi la CEDO. Am sa sa caut pe net unde ma pot adresa la CEDO. Mai trebuie sa aflu si modalitatea de adresare a recursului la ICCJ. Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre cedo ietam ietam Seara buna. Stiu ca pentru a face o plangere la Cedo trebuie epuizate toate caile din Romania. Am o hotarare irevocabila de la CA (Legea 221/2009 cu privire la ... (vezi toată discuția)
Hotararile definitive admise de cedo. _Alin_ _Alin_ Doresc sa inteleg mai bine despre care hotarari / decizii definitive date de instantele din Romania pot fi admise de catre CEDO, pentru ca citind prin ... (vezi toată discuția)
Proceduri cedo marinica71 marinica71 am o hotarare definitiva si irevocabila la iccj intr un proces civil de stabilire a succesiunii unde mi s au incalcat mai multe drepturi.pot face o sesizare la ... (vezi toată discuția)