Vi se pare legala acordarea unor salarii compensatorii in cazul in care contractul individual de munca incheiat intre parti inceteaza inainte de 1 an de la data angajarii, indiferent de motivul incetarii? Aceste prevederi sunt incluse intr-un act aditional la un contract de munca incheiat in cadrul societatii la care lucrez, iar sumele prevazute in el nu sunt deloc mici.#-o
Potrivit principiului libertatii de vointa contractuale, paritle pot fi negociate şi cuprinde în contractul individual de muncă şi alte clauze specifice.
Art. 1270 alin. (1) Cod Civil dispune: „Contractul valabil încheiat are putere de lege între părţile contractante”. Valabilitatea contractului este subordonată respectării ordinii publice şi bunelor moravuri cu prilejul încheierii contractului.
De asemenea, art.20 alin.1 C.mun. dispune ca, in afara clauzelor esenţiale prevăzute la art. 17, între părţi pot fi negociate şi cuprinse în contractul individual de muncă şi alte clauze specifice.
Clauze contract munca
ramonaf
va rog sa mi spuneti ce clauze as putea pune in contractul meu de munca...functia de economist...care sa fie in avantajul meu...si de ce fel de clauze sa ma ... (vezi toată discuția)