avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare asistent personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare asistent personal


buna seara,
Daca un asisent personal are salariul de 812 lei acum, dupa 1 iulie2013 cat va avea salariul sau cu cat va creste,stiind ca in salariul sau, are introdus si sporul de vechime la38 ani de munca ?initial salariul unui asistent personal este minimul pe economie.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:08, 8 Iunie 2013
Depinde...
Dvs. ati specificat ca sporul de vechime a fost inclus in salariu de baza, se presupune, ca la nivel de unitate, a fost stabilit nivelul sporului de vechime si care a fost inclus in salariul de baza. Deci, veti calcula cuantum salariului reiesind din prevederile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil.
buna seara,
Multumesc pentru raspuns,insa sunt putin derutat in privinta lui.NU prea inteleg cititul printre randuri.DA, toti salariatii au iclusa vechimea in salar,folosind legea celebrului boc. Probabil din calcularea dupa legea boc a reiesit sum de 62 lei spor vechime.DE LA 1 IULIE 2013 cei care au salariul de incadrare 750 ar trebui sa creasca la 800lei plus sporul de vechime acumulat.DE aceea va rog sa-mi transmiteti dvs. ,daca judecata este eronata..Cei de la primarie sunt depasiti total de ce se intimpla ,de aceea si tacerea lor are o dilema.
in concluzie ramane acelasi SALARIULsau se mai adauga "ceva"
multumesc!.







=
Sporurile in sectorul bugetar sunt incluse in salariul . La modificarea transei de vechime se schimba sporul acordat si se recalculeaza salariul.

De exemplu, de la 01.07.2013 salariul este de 800 lei , iar salariatul are un spor de vechime de 10 %, salariul lui va fi de 880 lei si nu de 800 lei cu spor inclus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul de vechime si coeficientul de ierarhizare lulusca lulusca Daca s-a marit salariu minim pe economie incepand cu 1 iulie 2013, angajatorii care au prevazut in CCM coeficienti de ierarhizare trebuie sa mareasca salariu ... (vezi toată discuția)
Salarizare Mihaltan Codruta Mihaltan Codruta buna, as vrea sa stiu daca sporul de vechime se aplica la salariul de baza si la sporurile cu caracter permanent exemplu; Salariul de baza 850 ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime inclus in salariu Anamaria1313 Anamaria1313 buna ziua, Am o neamurire, in prezent sporul de vechime nu este inclus in salariu, acest lucru este mentionat in Contractul Colectiv de Munca la nivel de ... (vezi toată discuția)