avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... LEGEA 50/ 1991 SAU O.U.G nr.214/ 2008
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

LEGEA 50/ 1991 SAU O.U.G nr.214/ 2008

Buna seara la toata lumea..Daca nu sunt respectate aceste legi si primaria nu ia masuri chiar daca a fost sesizata...ce se poate intimpla???cum se poate merge mai departe doar pentru a se respecta legea...nimic in plus. Va multumesc pt intelegere...sper ca pot gasi la dumneavoastra un raspuns.
Cel mai recent răspuns: racukoto , utilizator 13:47, 18 Mai 2009
Din pacate intrebarea este prea vaga, ar trebui sa explicati in ce consta nerespectarea legii. Pantru ca exista cai procedurale de a te indrepta impotriva primarului, sau consiliului local, depinde de insa de problema concreta in discutie. Reveniti cu detalii
un vecin a construit un acoperis(cu mansarda) fara a cere acordul nostru(al vecinilor--stam la bloc)....fara autorizatie de constructie...fara nimic
Probabil ca a mituit pe cineva din primarie si are un acord tacit....eu am facut sesizare ...petitie...reclamatie la primarie si nu mi se raspunde in nici un fel.
Desi nu s-au respectat aceste legi...nimeni nu ia nici o masura..
Am si eu o cunostinta in PRIMARIE si stiu sigur ca nu are nimic....aprobari...
Ce trebuie sa fac pt. a se face dreptate?? a se aplica legea??
Poate sa ramana cu acoperisul chiar daca nu are aceste aprobari???
Zapada de pe acoper mi-a nenorocit masina...si nu-l pot actiona in istanta deoarece nu are acte ca ar fi al lui..(.in plus are si gura mare...ne rezolva el pe toti...)heheehe.
MULTUMESC
De vreme ca nu a construit cu autorizatie, desigur ca nu poate face nici un fel de acte pe acea construc tioe. Potrivit Codului civil, atita vreme cit partea din cladire pe care a construit este parte comuna aferenta apartamentelor, inseamna ca fiecare proprietar de apartament detine o cota parte din ea. In mod normal, sesizarea la primarie trebuia sa se finalizeze cu o amenda si o obligatie de a demola. Va puteti adre Inspectoratului de stat in construc tii, care are competenta de a controla si sanctiona asemenea aspecte, inclusiv in ce masura primaria isi indeplineste atributiile in domeniul disciplinei in constructii. Banuiesc ca nici ceilalti locatari din bloc nu sint de acord cu ceea ce a facur domnul respectiv. In paralel il puteti actiona in instanta pentru a-l obliga sa readuca constructia la starea initiala, presupunind ca nu e chiar atit de greu de dovedit ca el a edificat ( martori, muncitori, vecini, etc pentru o atare constructie nu s-a facut peste noapte)
MULTUMESC PENTRU SFAT...nu stiam ca exista un INSPECTORAT DE STAT IN CONSTRUCTII....si nu doream sa apelez la consiliul municipal deoarece domnul prefect este foarte bun prieten cu actualul primar....au multe in comun...MAGARII... cred ca ma intelegeti...TRAIM IN ROMANIA....
da ..vecinii sunt de acord cu mine si putem dovedi ca dinsi au ridicat acel acoperis.....asa cum a-ti spus ...cu muncitori etc.
=D>MULTUMESC
Pentru daune la masina, puteti intenta actiune civila impotriva asociatiei de proprietari ( a presedintelui si a administratorului ) in baza prevederilor Lgii 230/2007 si ale normativului P130 ( daca veti ajunge la Inspectoratul in Constructii judetean, vi se va pune la dispozitie )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie fara autorizatie grin grin O CONSTRUCTIE de ex.acoperisul unui bloc tip terasa , a fost modificat in acoperis tip serpanta in anul 2009.Persoana care a facut aceasta modificare nu are ... (vezi toată discuția)
Constructie la limita proprietatii cristinagabrielagherman cristinagabrielagherman Buna ziua, Va scriu pentru ca as avea nevoie de o lamurire, un sfat. Parintii mei locuiesc la tara, iar unul dintre cei 3 vecini a vandut o suprafata ... (vezi toată discuția)
Terasa blocului bozzont bozzont In ce conditii se poate cumpara terasa blocului de catre vecinii care locuiesc la ultimul etaj. Cei de la ultimul etaj au construit in mod abuziv acoperis tip ... (vezi toată discuția)