avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Restituirea garantiei pentru firma care a contestat la ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Restituirea garantiei pentru firma care a contestat la CNSC

Daca o firma a contestat si i-a fost respinsa contestatia deoarece a fost tardiva, ,, CNSC admite exceptia tardivitatii contestatiei respective invocata de AC'...... ."... si la sfarsitul deciziei: ......,,fara cercetare asupra fondului cauzei, cf art 278 alin 1.
In acest caz se retine garantia de participare -1%din valoarea estimata(300.000 lei este valoarea estimata)=>3000 lei se retine din garantie?) Sau nu se retine ptr ca nu s-a respins pe fond?

Art. 2781*) - (1) În măsura în care Consiliul respinge pe fond contestaţia autoritatea contractantă va reţine contestatorului din garanţia de participare în raport cu valoarea estimată a contractului următoarele sume:
a) peste pragul prevăzut la art. 19 şi până la 420.000 lei inclusiv - 1% din această valoare;
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 20:14, 6 Iunie 2013
Nu se retine, nu s-a respins pe fond, ci pe exceptie.
De regula in Decizia CNSC scrie undeva ca, Consiliul nu va mai analiza pe fond contestatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma retinuta in cazul respingerii contest de catre cnsc danatmr9 danatmr9 Buna ziua! Ma ocup de achiztiile publice la o societate care este IMM. Voiam sa intreb daca suma retinuta in cazul respingerii contestatiei de catre CNSC se ... (vezi toată discuția)
Retinere garantie participare la licitatie steef steef Am participat la o licitatie deschisa si am constituit garantia de participare la licitatie. Am contestat ulterior la CNSC raportul comisiei de evaluare a ... (vezi toată discuția)
Garanþia de participare reþinutã de autoritatea contractantã Katri Katri CNSC mi-a respins contestaţia formulată împotriva rezultatului unei proceduri de atribuire, iar decizia pronunţată de CNSC nu am mai atacat-o la Curtea de ... (vezi toată discuția)