buna ziua,sotul meu a fost condamnat la un an de inchisoare pentru conducerea autovehicului sub influenta alcolului si nu sa invatat minte asa ca in termenul de incercare a mai facut exact acelasi lucru si a primit condamnare 15 zile pentru a doua infractiune prin urmare sa revocat suspendarea si urmeaza sa faca un an si 15 zile am facut recurs numai pentru a mai trage de timp pana o sa mearga la penitenciar si termenul este pe 25 iunie ar putea sa obtina un nou termen la recurs pentru angajare avocat si la ce regim ar putea sa-si ispaseasca pedeapsa va multumesc
Sa ridice, in timpul termenului din 25 iunie, lipsa apararii motivat (nu are mijloace materiale sa-si angajeze un aparator). Sa invoce art.24 din Constitutia Romanie "Dreptul la aparare";
1). Dreptul la aparare este "garantat."
2). In tot cursul procesului, partile au dreptul sa fie asistate de un avocat, ales sau numit din oficiul.
Succes sotului D-voastra,, si,,, sa nu mai urce sub influenta bauturilor alcolice la volan (II recomand sa consume apa plata..)
Buna ziua,
Teoretic va executa pedeapsa in regim semideschis sau deschis.
Poate va invata ca alcoolol si covrigul sunt total opuse.
Stiti vorba romaneasca: Tot raul spre bine!
Despre tergiversare, v-a raspuns colegul mai sus.
Ma intreb, insa, de ce tergiverseaza? Tot acolo va ajunge.
av. Gabriel Klein Kiritescu
sa mai stea in libertate vara aceasta nimic mai mult e constient ca trebuie sa faca inchisoare si aveti dreptate nu alcool la volan sunt de aceasi parere
Buna seara! Revin cu o intrebare despre aceeasi persoana, aceeasi infractiune (un an cu suspendare pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice plus 15 zile pentru refuz probe biologice in perioada de proba), Acum este in inchisoare si executa un an si 15 zile. Noul Cod Penal il poate favoriza cu ceva? In sensul posibilitatii de a i se scadea ceva din pedeapsa? Multumesc!
Chiar nu stie nimeni sa imi raspunda, sau e rea vointa? Oricum, multumesc!
Contestatie
carmenalecu
Daca cineva care executa acum o pedeapsa de 1 an si 15 zile pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si refuz probe biologice, a primit dupa 2 luni ... (vezi toată discuția)