avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare definitiva vs amenda, munca in folosul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare definitiva vs amenda, munca in folosul comunitatii

Buna ziua. Fratele meu a fost condamnat la 1,3 ani cu suspendare pentru conducere sub influenta bauturii alcoolice. Exact cu o luna inainte de a trece perioada condamnarii a fost prins in aceeasi situatie, intr-un control de rutina. A urmat procesul, a primit amenda pentru a doua fapta si ridicarea suspendarii pentru prima. A facut recurs si cum se intampla de fiecare data, in loc de amenda pentru a doua fapta, a primit inca 8 luni. In total 1,10 ani. Definitiv. Intrebarile sunt: se mai poate face ceva? Se poate reveni asupra deciziei? Poate primi munca in folosul comunitatii, amenda, arest la domiciliu? Imi cer scuze, poate intrebarile sunt copilaresti,,, Multumesc anticipat.
Nu stiu ce a facut dar se pare ca a gresit rau de tot undeva.
Inteleg ca acum are de executat o pedeapsa in regim de detentie.
A avut noroc dar se pare ca si-a ratat sansa.
Nu cred ca se mai poate face nimic decat sa mearga la inchisoare.
Asa pare sa rezulte.
Ca sa stiti sigur ar trebui studiat dosarul.
Buna seara,
Din cate inteleg, la inceput , la prima abatere, instanta a fost indulgenta si la pedepsit la inchisoare cu suspendare crezand ca se cuminteste.
A doua oara a primit tot cu suspendare dar, la apelul parchetului (apelul sau probabil a fost respins si a fost admis doar al parchetului) s-a dat cu executare.
Asta este, alcoolul si covrigul .... nu s-au inteles niciodata.
Acum poate va intelege asta si fratele dumneavoastra.
Nu se mai poate face nimic, trebuie sa execute pedeapsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea autoturismului sub influenta alcoolului g3o g3o Buna ziua.De curand prietenul meu a fost prins beat la volan cu o alcoolemie de 0.76.Am fost opriti de politie si am fost dusi la un spital unde i s-au luat ... (vezi toată discuția)
Sentinta favorizarea infractorului si tainuire Elynasv Elynasv Buna ziua! Prietenul meu este judecat alaturi de alte persoane pt favorizarea infractorului si tainuire.El nu a mai avut condamnari, este curat. La proces a ... (vezi toată discuția)
Repetarea in decurs de 11 luni a unei fapte penale cristinei cristinei buna ziua domilor am o intrebare care ma framanta sper sa aveti timp si pentru mine pentru ca sunt disperat in urma cu 9-10 luni am fost prins circuland cu ... (vezi toată discuția)