avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela unica, este posibil?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela unica, este posibil?

As dori sa stiu ce trebuie sa fac pentru a obtine custodia fetitei mele. Are 9 ani. Talal ei a facut inchisoare 4 ani pentru talharie (acum 9 an). Fetita este recunoscuta de el din inchisoare. Mi-am crescut singura copilul (ajutata de mama). El niciodata nu a contribuit cu nimic la cresterea copilului ( niciodata nu mi-a dat banipentru fata) si a vazut o decat de vreo 4-5 ori in viata ei. Ea ii spune tata altcuiva dar nu sunt casatorita cu acea persoana ( suntem impreuna de 7 ani).
Acum doi ani tatal biologic al fetei mele m-a dat in judecata pentru program de vizita ( vroia sa o i-a vineri si sa o aduca duminica) dar psihologul a hotarat ca cea mica sa nu ramana niciodata singura cu el si bineanteles intalnirea sa aiba loc acasa la mine, atunci el a renuntat la proces dupa ce m-a "tarat" 2 ani prin tribunale. Singurul lucru care-l face este ca de ziua ei sa o sune sa ii spuna LA multi ani.
Eu nu am nevoie de nimic de la el, fetita e deja mare si stie ce se intampla, dar eu imi doresc sa fiu singura persoana care raspunde de ea sa nu depind de el. Un exemplu: anul viitor cei de la scoala isi doresc sa plece cu copii intr-o tabara, dar imi trebuie si acordul lui, ceea ce va fii bineanteles unul negativ, negandindu-se la fata ci la mine pentru a-mi face mie rau.
Intrebarea este: ce pasi trebuiesc urmati pentru a nu mai depinde de el ? si daca as putea face fara ajutorul unui avocat.
Va multumesc anticipat

Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2013
RoxanaAli, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:05, 21 Iunie 2013
Buna ziua,
Va trebui sa deschideti o actiune in instanta pentru a solicita executarea autoritatii parintesti asupra copilului numai de dumneavoastra aratand toate cele de mai sus.
In rest, MULTA BAFTA!
av. Gabriel Klein Kiritescu
adresati-va instantei cu o cerere prin care solicitati exercitarea autoritatii parintesti doar de catre dv (adica sa va acorde custodia exclusiva) pe baza motivelor expuse de dv mai sus.
Am inteles, multumesc.
Eu sunt din sectorul 1, unde ar trebui sa ma duc?, la judecatoria din sectorul 4 (cea dintre izvor si unirii?) si minim cam cat credeti ca ar trebui sa dureze? se face un proces sau nu?
Multumesc
Buna ziua,
Competenta teritorial este judecatoria sect. 1 care este in aceias cladire cu jud sect 4 adica pe Splai, in cladirea mica.
De durat dureaza destul de mult, circa un an sau mai mult, in functie de caile de atac pe care le va folosi tatal.
Cererea este scutita de taxa de timbru dar trebuie depusa in doua exemplare, unul pentru instanta si unul pentru tata.
Va sfatuiesc sa va consultati si cu un avocat daca nu va simtiti in cunostinta de cauza privind motivarea cererii atat in drept cat si in fapt si, mai ales, in sustinerea ei.
Solicitati prin cerere: o ancheta sociala sociala, audierea minorei, efectuarea unui examen psihologic al acesteia de catre psihologul de la primaria sect 1 (e bine sa fie la dosar pentru o mai buna sustinere a cauzei dumneavoastra si nu inseamna ca are fata ceva).
Incercati sa solicitati si preschimbari de termene in situatia in care acestea sunt foarte lungi.
Multa bafta!
av. Gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2013
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
evident ca va fi un proces, competenta apartine judecatoriei de la domiciliul dv.

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac sa pot sa obtin custodia fiicei mele? adela-sirbu adela-sirbu am o fetita de 8 ani si tatal ei a trecuto pe numele lui acum 5 luni.Ce pot sa fac sa obtin custodia ficei mele si sa am drepturi depline doar eu.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Incalc hotararea judecatoreasca privind dreptul la vizita?!? Teodora77N Teodora77N Buna ziua Va rog mult lamuriti-ma intr-o problema Cnf hotararii judecatoresti, fostul sot are dreptul sa vada fetita noastra doua weekenduri pe luna, de ... (vezi toată discuția)
Ce putem face pentru o viata linistita? diana lazar diana lazar Am mai pus o intrebare la aceasta sectiune si intr-unul din raspunsuri am fost informata ca tatal are dreptul sa isi viziteze copilul minor desi la divort nu a ... (vezi toată discuția)