avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere colectiva?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere colectiva?

Buna ziua am urmatoarea situatie pe care va rog sa ma ajutati sa o elucidez:
-in data de 03.06.2013 am emis avizele de concediere individuala pentru 22 de salariati, mentionez ca la aceasta data nr total de salariati ai societatii era de 259 ( deci 22 de salariati reprezinta mai putin de 10% din nr. total de salariati de unde rezulta ca nu suntem sub incidenta concedierilor colective)
-incepand cu data de 04.06.2013 am primit mai multe cererei de incetare CIM cu acordul partilor si incetari de drept conform Art.56 alin 1 lit.c
Intrebarea mea este: aceste incetari se aduna la numarul de 22 de concedieri adica exista riscul sa fim in cazul unei proceduri de concediere colectiva?
Astept cu interes parerile dumneavoastra!
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: rodica_ignat , utilizator 11:10, 6 Iunie 2013
La stabilirea numărului efectiv de salariaţi concediaţi colectiv se iau în calcul şi acei salariaţi cărora le-au încetat contractele individuale de muncă din iniţiativa angajatorului, din unul sau mai multe motive, fără legătură cu persoana salariatului, cu condiţia existenţei a cel puţin 5 concedieri.

Asadar, acele incetari nu se iau in considerare la stabilirea numarului efectiv de salariati concediati.
Multumesc pentru raspuns, la data la care o sa emitem noi deciziile de concediere respectiv 02.07.2013 cele 22 de persoane concediate vor reprezenta mai mult de 10% din salariatii care raman in societate, intrucat noi la data emiterii preavizelor nu am preconiza ca vor inceta raporturile de munca cu acordul partilor si de drept asa multi salariati (aprox.20 salariati) Deci ce parere aveti suntem in concediere colectiva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim - perioada de proba buna ziua , am nevoie de o confirmare ... alina.bratu alina.bratu Incetare CIM - perioada de proba Buna ziua , am nevoie de o confirmare din partea dumneavoastra : contractele de munca care inceteaza in perioada de ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva sau concediere individuala? reby reby Societatea la care lucrez are 11 angajati si a dispus desfiintarea unui numar de 5 posturi printre care si postul meu. Angajatorul pretinde ca este vorba de ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva sau nu RAMONICI RAMONICI Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Societatea la care lucrez este nevoita sa faca concedieri. Daca se vor concedia 9 angajati cu art 65 alin 1 si 5 ... (vezi toată discuția)