avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE DE URMAS
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE DE URMAS

BUNA
Va rog daca se poate sa-mi raspundeti ,sotul meu a fost pensionar si a decedat, eu am 50 de ani si am o fetita la scoala de 18 ani as putea sa beneficiez de pensie de urmas.As vrea sa stiu daca se mai acorda pensia un timp de 6 luni dupa ce a murit sau daca trebuie sa depun ceva cerere la casa de pensii .
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 10:01, 11 Iunie 2013
* Dumneavoastra puteti sa beneficiati de pensie de urmas perioadă de 6 luni de la data decesului sotului
* Fata are dreptu la pensie de urmas , daca continua studiile, pana la varsta de 26 ani
* Trebuie sa mergeti la casa de pensii de care apartineti cu domiciliul pentru a lua lista cu actele necesare depunerii dosarului
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2013
Bruta, utilizator
As vrea sa stiu eu de la ce varsta pot beneficia de pensie de urmas.
1. - Dvs. aveti dreptul la pensie de urmas pe toata durata vietii incepand cu data implinirii varstei standard de pensionare.
- Daca atunci veti avea si dvs. pensie proprie veti alege intre pensia dvs. si 50% din pensia calculata pentru sotul decedat.

2. Spuneti luna si anul nasterii pentru a va spune care este varsta standard de pensionare pentru dvs.
28.09.1963
si vreau sa mentionez ca eu nu am lucrat niciodata numai sotul
va multumesc
1. Pentru o femeie nascuta in septembrie 1963 varsta standard de pensionare este de 62 de ani si 6 luni.

2. In martie 2026 puteti depune actele la Casa de Pensii, pentru pensie de urmas.

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor marinica73 marinica73 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema, doresc sa stiu daca soacra mea in varsta de 56 de ani poate beneficia de pensie de urmas in urma decesului ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare, sau pensie de urmas? elena cailean elena cailean am o sora care a ramas vaduva, in urma cu 2 luni.ea a fost casatorita cu sotul ei 25 de ani, nu au avut copii impreuna, doar ea are un copil dinainte de ... (vezi toată discuția)
Pensie sotie supravietuitoare- lucicuta53 lucicuta53 buna ziua. ma numesc anghel lucia.sunt din galati.am ramas vaduva in anul 2007,sotul meu era iesit la pensie din cadrul aviatiei utilitare.am fost casatoriti ... (vezi toată discuția)