avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Am si eu o intrebare. As dori daca se poate sa imi lamuresc o mica problema: bunurile mostenite in timpul casatoriei, se impart in cadrul unei succesiuni? Si daca da, care ar fi cotele ce revin sotiei supravietuitoare si copiilor (de ex. 2).

Si as mai avea o intrebare: o data ce s-a semnat acceptarea succesiunii (pentru un certificat de calitate) se mai poate renunta la bunuri?

Un act de partaj voluntar este scump, normal avand in vedere valoarea bunurilor?

Multumesc.
aveti si dumneavoastra o intrebare, adica doua, adica trei, adica...............ce doriti sa aflati? :stunned:
1. toate bunurile obtinute in timpul casatoriei sunt partajabile
2. sotiei dumneavoastra, sau sotia cui ?
3. daca ati semnat si s-a incheiat succesiunea, bunurile obtinute le puteti vinde, ceda, da foc.... :rolleyes:
4. nu este scump, dar nici gratis, depinde de valoarea si volumul bunurilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj aurelaurelaurel aurelaurelaurel daca sotia moare si avem 2 copii impreuna si doi copii ai iei din alta casatorie cum se imparte averea....si daca e obligatoriu ca partajul sa se faca atit ... (vezi toată discuția)
Stabilirea masei succesorale tmadarasan tmadarasan Se poate ca averea sotului/sotiei decedate sa fie stabilita la o valoare mai mare decat a sotului/sotiei in viata, cu acordul celui din urma? (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters114997 ContSters114997 Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea:in cazul unui divort cu copil minor sotia obtine ceva din bunurile sotului(primite mostenire inainte si in timpul ... (vezi toată discuția)