avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua,

intrebarea mea este urmatoarea:in cazul unui divort cu copil minor sotia obtine ceva din bunurile sotului(primite mostenire inainte si in timpul casatoriei)?

multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:35, 6 Ianuarie 2010
Nu acestea sunt bunuri proprii dobandite de fiecare sot in parte. Sotii vor partaja doar bunurile pe care le-au achizitionat impreuna - bunuri comune.
Acele bunuri sunt proprii.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
ContSters76710, utilizator
multumesc
sa inteleg ca toate bunurile mostenite de sot vor reveni in intregime copilului dupa decsul sotului
in principiu , da. dar daca intre timp fostul sot se recasatoreste sau o sa mai aiba copii si cu cealalta sotie , minorul va veni in concurs cu sotia supravietuitoare si cu ceilalti descendenti.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2010
Roxana alina Stancu , Avocat
inca o intrebare:

daca nu se mai casatoreste si nu mai are alti copii dupa deces mostenirile lui se impart intre copii si sotie?

multumesc

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters256193 ContSters256193 Buna ziua! In urma divortului, am facut partajul. Daca tatal copilului s-a recasatorit, sotia lui actuala are drept de mostenire la proprietatile acestuia in ... (vezi toată discuția)
Sotia are dreptul la mostenire? bettyna bettyna Buna ziua, Am si eu o nelamurire: in cazul in care mostenitorii sunt sotia( d-na A) si copiii decedatului( B si C) pentru toate bunurile realizate si obtinute ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire lucian1973 lucian1973 Buna ziua, va rog sa-mi comunicati care este dreptul la proprietate pentru sotia supravietuitoare, in situatia in care imobilul in care a locuit alaturi de ... (vezi toată discuția)