Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii referitoare la drepturile ce le pot avea asupra unui teren de 100mp. care apartine locatarilor unui bloc.
Concret: exista un mic teren care apartine proprietarilor unui bloc (teren comun).
Ma intereseaza sa utilizez acest teren.
1. Exista posibilitatea ca presedintele asociatiei de locatari sa vanda acest teren comun? Cum se procedeaza? Trebuie facut act cadastral?
sau
2. Exista posibilitatea de a primi drept de folosinta al acestui teren? Are dreptul presedintele asociatiei de proprietari de a-mi da acest drept pe termen nelinitat si irevocabil? Cum se procedeaza? Prin act semnat la notar? Si daca primesc acest drept? Pot dispune de el fara ca vreodata cineva sa se razgandeasca?
@adrianaigor,
Un sfat: inainte de a va apuca sa puneti o intrebare in forum, ar fi bine sa incercati sa va informati daca o intrebare asemanatoare cu a dvs. nu a mai fost pusa si eventual daca a primit raspuns...
Deci, daca va uitati pe prima pagina a sectiunii noastre (as. prop.), topicul nr. 4 trateaza exact o tema asemanatoare - Se pot vinde sau nu parti din proprietatea comuna? S-a ajuns deja la pagina cu nr. 5.
Urmariti acolo discutiile si poate ca nu va mai fi nevoie sa repetam aici.
Succes!
Multumesc mult pentru sfaturi. O sa urmez pasii indicati. Sunt noua pe aici. Urmaresc mai mult informatiile ce le primesc pe mail si sunt foarte incantata.
Multumesc inca o data
Am observat ca sunteti ”mai noua” pe forum si m-am gandit ca nu o sa va suparati.
Mult succes, dar sa stiti ca este greu de obtinut ce vreti Dvs. Puteti merge pe varianta de inchiriere sau concesionare a spatiului respectiv.