avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata drepturi salariale la incetarea contractului de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata drepturi salariale la incetarea contractului de munca

Buna ziua,

Am salariati disponibilizati carora preavizul le inceteaza in data de 12.06.2013. Plata lichidarii in societatea noastra se face la sfarsitul lunii asa cum este stipulat si in contractul colectiv de munca. Anumiti salariati imi cer sa le platesc toate drepturile ce li se cuvin la data cind inceteaza preavizul. Intrebarea mea este daca eu angajator sunt obligat sa le platesc toate drepturile ce le revin asa cum imi solicita ei. Ce pot face in aceasta situatie?
Multumesc anticipat de ajutor

Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 12:44, 6 Iunie 2013
Atat dvs cat si salariatii sunteti obligati sa respectati clauzele CIM sau ale CCM. Salariile se platesc la data stipulata in CIM ca data a platii salariului. Bineinteles ca daca doriti puteti sa le achitati anticipat, dar nu va obliga nimeni.

Conf art 166 alin 1 CM salariul se plăteşte în bani cel puţin o dată pe lună, la data stabilită în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, după caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere art 65 (1) desfiintare loc de munca anymaryh anymaryh Buna seara! va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri: 1. termenul de preaviz de 20 zile lucratoare este de la data comunicarii, de ex. prin posta, este ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac? valentin70 valentin70 Ieri am primit o decizie semnata de directorul general al institutiei precum ca postul meu a fost desfiintat ca urmare a schimbarii organigramei si ca sunt ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz adimct2007 adimct2007 Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca. Faptul ca angajatorul a ... (vezi toată discuția)