avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce pot sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce pot sa fac?

Ieri am primit o decizie semnata de directorul general al institutiei precum ca postul meu a fost desfiintat ca urmare a schimbarii organigramei si ca sunt concediat in baza art 55coroborat cu art 65 din CM.
Deasemenea in baza art 73 alin 1 din CM si art 13 alin2 din CCM la nivel de institutie beneficiez de un preaviz de 20 zile lucratoare......desi in CIM perioada de preaviz se specifica ca fiind 30 zile lucratoare.
Se specifica deasemenea ca pot absenta 4 ore pe zi sau pot beneficia cumulat de aceste ore libere.........desi in CCM la nivel de institutie se specifica ca nu sunt obligat sa vin deloc la serviciu pe perioada preavizului ''daca desfacerea CIM a fost facuta din motive neinîmputabile salariatului''
In ultimul rind se specifica ca o sa beneficiez conform art 67 CM si art78 alin 1 din CCM la NIVEL NATIONAL de 1 salariu compensatoriu desi in CCM la nivel de institutie se prevede ca se acorda 3 salarii.ln aceste conditii va rog sa-mi o solutie la problema mea! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 09:01, 22 Ianuarie 2010
Comunicati in scris conducerii dvs. neconcordantele semnalate si vedeti cum reactioneaza.
Vad ca va cunoasteti foarte bine drepturile .
Prima cale de urmat, este cea amiabila , dar printr-un inscris, in doua exemplare, datat, cu numar, depus la secretariat, ( cu viza / stampila si numar de primire ) - sau cu scrisoare cu valoare declarata , prin of.postal.
Oricum, daca "ei nu va vor" , cel putin sa puteti beneficia de drepturile care vi se cuvin .

maran corina
1. Acea clauza din CCM la nivel de unitate referitoare la preaviz este in contradictie cu legea , prin urmare, sunteti obligat sa veniti la serviciu in perioada de preaviz.
Contractele colective de muncă nu pot conţine clauze care să stabilească drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de muncă încheiate la nivel superior.

2. Posibil ca acordarea celor 3 salarii sa se faca in functie de anumite criterii si de aceea vi s-a spus ca beneficiati numai de un salariul compensatoriu.

3. Puteti sa va adresati ITM-ului sau instantei de judecata.
1) 4 ore / zi ( ore lucru in perioada preaviz )

maran corina
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2010
ContSters109653, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizare raducraciun raducraciun BUNA ZIUA. EU AM PRIMIT UN PREAVIZ DE 20 ZILE....IN URMA ACESTUI PREAVIZ AM DEPUS O CERERE LA REGISTRATURA UNITATII IN CARE AM CERUT SA MI SE ACORDE UN SALARIU ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu dorcea alina dorcea alina buna ziua.as dori sa stiu daca beneficiez de salariu compensatoriu avand in vedere ca in cim nu este specificat acest lucru si firma nu are ccm (vezi toată discuția)
Concediere dutzu dutzu buna ziua! am si eu o problema. in data de 25.05.2009 am fost concedita conform art.65(1) CM, pe motiv ca mi s-a desfiintat locul de munca (asistent manager). ... (vezi toată discuția)