avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Vijelie, daune masina
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Vijelie, daune masina

In urma unor ploi urmate de vant puternic s-a rupt o creanga dintr-un pom si a cazut pe masina mea, spargandu-mi luneta. Am chemat la fata locului un reprezentant al societatii unde sunt asigurat, a constatat paguba,dar mi-a mai cerut o adeverinta de la primarie din care sa rezulte ca in ziua resp. a fost ploaie insotita de vijelie. Am fost la primarie si mi s-a spus ca nu poate sa-mi elibereze o adeverinta, deoarece nu au primit nici o avertizare/atentionare meteo.Se putea elibera o astfel de adeverinta prin simplu fapt ca in ziua respectiva a plouat si a batut vantul (fara sa se stie cantitatea de apa cazuta si intensitatea vantului)?
Cel mai recent răspuns: jenicaprod , utilizator 09:58, 7 Iunie 2013
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa va adresati cu o cerere scrisa atat primariei cat si INMH prin care sa solicitati adeverinta necesara.
INMH va poate da adeverinta din care sa reiasa ce cantitate de apa a cazut in zona si care a fost viteza vantului.
Multa bafta!
av. Gabriel Klein Kiritescu
Va multumesc, dar primaria nu-mi poate elibera adeverinta pt. ca nu a primit avertizarea
Functionarul caruia m-am adresat a incercat sa-mi explice(destul de elegant) ca nu are cum sa scrie in adeverinta ca "se confirma ca a vazut si el ca ploua si bate vantul"? Are dreptate ?
Nu mai insistati cu primaria, ati fost sfatuit sa va adresati INMH.
[ link extern ]
slai a scris:

Nu mai insistati cu primaria, ati fost sfatuit sa va adresati INMH.
[ link extern ]

La adresa de mai sus, cautati centrul regional din zona de acoperire geografica a evenimentului, care va va elibera buletinul orar pentru ziua in care s-a produs fenomenul care a provocat dauna.

Alte discuții în legătură

Dauna refuzata de asiguratorul locuintei (furtuna) dragosverban dragosverban Buna ziua ! Am o casa asigurata cu polita PAD si polita facultativa completa (am lucrat in asigurari si stiu despre ce este vorba). In noapte de ... (vezi toată discuția)
Dacia logan ii inundata de prima ploaie Gaby98 Gaby98 Am achizitionat in data de 12.07.2013 o masina Dacia Logan II, in valoare de 10140 euro, cu o garantie de 5 ani acordata de producator, plata cash. In data de ... (vezi toată discuția)
Masina avariata in urma caderii de crengi pe masina TheodorRL TheodorRL Buna ziua, In seara de 25.10.2014 in urma furtunii si a ninsorii, mai multe crengi au cazut pe masina, avarind capota motor masina. Mentionez ca pentru ... (vezi toată discuția)