avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe salariu

Buna ziua,
am o rata dela o societate de creditare pentru un laptop din motive financiare nu am mai putut plati rata la timp ,iar cand m-am prezentat dupa 2 luni sa platesc am aflat ca am si penalizari de 1% pe zi acestea depasind jumatate din valoarea ratei ,eu am doar o indemnizatie de crestere copil iar sotu salariu minim pe economie iar el este girantul contractului .
Intrebarea mea este daca poate sa-i puna proprire pe salariu sotului avand in vedere ca nu este virat pe card ci il ia cash in mana?si mai stiu ca au dreptul doar 1/3 din salariu sa opreasca ,ar putea sa-i faca proprire pe tot salariu care net ajunge la 500 de lei?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CORINAANICA , utilizator 13:01, 6 Iunie 2013
I se poate infiinta poprire pe 1/3 din salariu, va lua in mana mai putin, restul.
pe indemnizatie nu pot pune poprire.

pe salariu da sotului da.
Multumesc frumos pentru raspuns dar as mai avea o nelamurire cum se procedeaza in astfel de cazuri ?Angajatorul ii opreste din bani si ii vireaza personal creditorului sau i se opreste angajatorului din propriul cont?
Angajatorul vireaza banii creditorului.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un raspuns urgent! s_alice s_alice Tatalui meu i s-a facut proprire pe salar din cauza girari unui coleg....ii opresc lunar cate 380 ron lunar ( suma debitului este de 16000 ron) acesta ... (vezi toată discuția)
Poprire pe card de salariu betty_dumy betty_dumy Buna ziua,sotul meu a facut acum cativa ani rate la o firma si la o banca la care a achitat doar cateva rate. La ultimul loc de munca ia venit o citatie de ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi lilicrin lilicrin Sotului meu i se vireaza salariul pe card, am primit acum instiintare pentru poprire pe salariu de la banca. Poprirea este pentru toate bancile unde are ... (vezi toată discuția)