avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire conturi
Discuție deschisă în Executare silită

poprire conturi

Sotului meu i se vireaza salariul pe card, am primit acum instiintare pentru poprire pe salariu de la banca. Poprirea este pentru toate bancile unde are conturi deschise, nu ca expediaza la firma unde lucreaza. Cat poate sa ii opreasca din banii de pe salariu, care evident ii vor intra in cont? 1/3 sau 1/2 sau chiar toti?
El a mai intrebat un coleg si acesta i-a spus ca din contul initial unde ii vira firma banii i-au luat TOT si a ramas o luna fara venit... Mentionez faptul ca acest card de salariu este deschis cu o litera anume, nu stiu exact care, asa cum a cerut firma la care lucreaza.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lilicrin , utilizator 11:42, 31 Ianuarie 2012
In cazul unui singur creditor i se va retine pana la 1/3 din salariu.In cazul mai multor creditori i se va retine pana la 1/2 din salariu.Sa solicite angajatorului sa i se plateasca salariul pe statul de plata ,cash,si nu pe card bancar.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
andymaurul, utilizator
poate solicita plata in cash chiar daca este vorba de o companie internationala(hypermarket), se face solicitarea in baza vreunei legi, sau o formuleaza pur si simplu?
Indiferent de ce companie este vorba,din moment ce isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei,se supune legii romane.
va multumesc pentru raspunsuri, v-as ruga doar sa imi spuneti in baza carei/caror legi poate solicita plata in numerar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare poprire venit salarial memesab19 memesab19 Am primit informare atat de la banca cat si de societatea unde lucrez ca s-a infiintat poprire asupra venitului net lunar. Intrebarea mea este foarte simpla : ... (vezi toată discuția)
Blocarea card salarii boggieuk boggieuk Buna ziua, Sotia mea are o descoperie de card la o banca, o perioada de timp nu a mai putut plati dobanda si ia blocat cardu de salariu. Sotia mea a fost ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi dragos1978 dragos1978 Buna Ziua, Am si eu o problema. Am cumprata prin credit ipotecar un apartament, datorita situatiei financiare, am ajuns in situatiaexecutarii silite. ... (vezi toată discuția)