avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe card de salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe card de salariu

Buna ziua,sotul meu a facut acum cativa ani rate la o firma si la o banca la care a achitat doar cateva rate.
La ultimul loc de munca ia venit o citatie de la un executor ptr a-i pune oprire pe salariu,dar de acolo si-a dat demisia.
Acum sa angajat la o firma care vireaza salariul prin card bancar.Azi cand ia intrat avansul nu a putut scoate banii deoarece are banii blocati.Pana la urma cei de la banca i-au dat 290 lei ( din 590 lei ) .Apareau blocati de cele 2 mentionatemai sus
As dori sa stiu cat este legal sa i se opreasca pe luna ? Mentionez ca avem un copil minor ( 4 ani ) iar eu nu am servici .
Cel mai recent răspuns: betty_dumy , utilizator 17:10, 25 Iulie 2013
Cuantumul legal este de 1/2 din veniturile salariale, pentru cel putin 2 urmariri silite.
Nu se tine cont de numarul persoanelor aflate in intretinerea debitorului.
exista posibilitatea reducerii acestui cuantum, in cadrul unei contestatii la executare.
El are ptr 3 , la banca are ptr un credit si un card de credit plus firma cealalalta .
Lui nu i sa facut oprire de la firma , pur si simplu toate conturile care le are sunt blocate.Mai avea un cont de debit la o alta banca,unde i s-au virat niste bani.Acei bani apar in cont ,dar sunt blocati,nu-i poate scoate.
Cum trebuie sa procedeze? la fiecare salariu i se opreste 300 lei,sau 300 avans,300 lichidare? Cei de la banca nu au stiut sa-i spuna.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire de 2 ori din salariu tac tac am 2 rate bancare ,care an 2010 am fost an somaj si nu am putut sa mai platesc dar am fost la banci leam dat tot ce mi-au cerut an legatura cu somajul ,si nu ... (vezi toată discuția)
Card de salariu blocat AlexaLaura AlexaLaura Buna seara,am nevoie urgent de un sfat...Am avut o rata care o plateam prin cetelem si mi-am onorat toate ratele,acum sunt bagata in baza de date ca rau ... (vezi toată discuția)
Cuantum popriri zahariadaniela93@yahoo.com zahariadaniela93@yahoo.com Buna seara, 1. Am rata la banca in valoarea de 450 lei si o poprire pe care am contestato. As dori sa stiu cat imi poate popri angajatorul avand un salariu de ... (vezi toată discuția)