Buna ziua,sotul meu a facut acum cativa ani rate la o firma si la o banca la care a achitat doar cateva rate.
La ultimul loc de munca ia venit o citatie de la un executor ptr a-i pune oprire pe salariu,dar de acolo si-a dat demisia.
Acum sa angajat la o firma care vireaza salariul prin card bancar.Azi cand ia intrat avansul nu a putut scoate banii deoarece are banii blocati.Pana la urma cei de la banca i-au dat 290 lei ( din 590 lei ) .Apareau blocati de cele 2 mentionatemai sus
As dori sa stiu cat este legal sa i se opreasca pe luna ? Mentionez ca avem un copil minor ( 4 ani ) iar eu nu am servici .
Cuantumul legal este de 1/2 din veniturile salariale, pentru cel putin 2 urmariri silite.
Nu se tine cont de numarul persoanelor aflate in intretinerea debitorului.
exista posibilitatea reducerii acestui cuantum, in cadrul unei contestatii la executare.
El are ptr 3 , la banca are ptr un credit si un card de credit plus firma cealalalta .
Lui nu i sa facut oprire de la firma , pur si simplu toate conturile care le are sunt blocate.Mai avea un cont de debit la o alta banca,unde i s-au virat niste bani.Acei bani apar in cont ,dar sunt blocati,nu-i poate scoate.
Cum trebuie sa procedeze? la fiecare salariu i se opreste 300 lei,sau 300 avans,300 lichidare? Cei de la banca nu au stiut sa-i spuna.....