avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un al doilea loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un al doilea loc de munca

Buna ziua,
Am si eu o intrebare la a carei raspuns as dori sa vina neintraziat,
Lucrez la o firma cu carte de munca, la patron, si as dori sa ma angajez si in alta parte iar nelamurirea mea care este:
Daca aici la actualul loc de munca am contract si toate actele in regula ma mai pot angaja si in alta parte cu carte de munca?
sau legea nu mi permite decat sa figurez cu un singur contract de munca?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:02, 6 Iunie 2013
poti sa ai cate contracte de munca vrei tu. trebuie insa sa declari care e contractul principal. atata tot.
si ce inseamna contract principal?(si care sunt urmarile declaratiei, trebuie sa contribui cu ceva la stat)
si unde trebuie declarat?
chiar nu stiu si am nevoie de raspunsuri
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Prin urmare, nu exista o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial.

In Codul fiscal se stipuleaza, la art. 7 alin. 1 pct. 3, ca „in cazul in care activitatea se desfasoara pentru mai multi angajatori, angajatul este obligat sa declare fiecaruia locul unde exercita functia pe care o considera de baza”.

Functia de baza nu se stabileste dupa un anumit criteriu impus, ci este aleasa de catre salariatul care realizeaza cumul de functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii minori in intretinere fanady fanady Buna ziua. Am doi copii minori, unul de 17 ani elev clasa a XII si al doilea in varsta de 12 ani elev in clasa a VI. Pentru deducerea acordata la impozitul ... (vezi toată discuția)
Spor cumul de functii IARCA IZABELA IARCA IZABELA sunt in sistemul bugetar si intreb daca pot beneficia de spor cumul de functii si cat este procentul. (vezi toată discuția)
Cim pe perioada co aldorin aldorin Buna ziua, sunt angajat la o societate cu norma intreaga , pe perioada CO ma pot angaja la o alta societate tot cu norma intreaga? Va multumesc (vezi toată discuția)