avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de subinchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de subinchiriere

Buna ziua!
Am incheiat o conventie cu firma x, pentru folosinta unui teren, chioscul fiind al firmei x, care subinchiriaza firmei A. În continuare emitem facturile firmei x, normal. Daca intre aceste doua firme vor fi litigii, si firma care are cu noi conventie nu o sa mai poata sa ne plateasca....noi o sa chemam in judecata firma X care trebuie sa ceara la randul ei in instanta evacuarea firmei A, de exemplu, sau cum?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:45, 19 Iunie 2013
...firma X cu care aveti contract, acesta stand la baza sustinerii pretentiilor pe care le veti invoca in fata instantei.
Cand mai incheiati astfel de contracte inserati o clauza care sa prevada ca subinchirierea se face doar cu acordul proprietarului, iar in cazul in care chiriasul nu isi plateste chiria, proprietarul poate solicita plata acesteia direct de la subcontractor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit majorat? daniel_84 daniel_84 Buna ziua, Am urmatoarea speta: - doresc sa semnez un contract de inchiriere cu firma \"x\". Chiriasul, respectiv firma \"x\", are ca domeniu de activitate ... (vezi toată discuția)
Contract de subinchiriere spatiu Ramona24 Ramona24 Salut! iN C ONTRACTUL CADRU DE INCHIRIERE SUNT STABILITE ANUMITE CLAUZE...CHIRIASUL SUBINCHIRIAZA LA RANDUL LUI SPATIUL( cu acordul proprietarului) ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere cu clauza de subînchiriere adrian_velicu adrian_velicu Bună seara, Mă confrunt cu urmatoarea situatie: eu PF am un contract de inchiriere al unui apartament intr-un imobil, cu un SRL care a expirat la ... (vezi toată discuția)