Bună seara,
Mă confrunt cu urmatoarea situatie: eu PF am un contract de inchiriere al unui apartament intr-un imobil, cu un SRL care a expirat la 01.01.2010.Ei doresc prelungirea lui cu 6 LUNI printr-un act aditional la vechiul contract, unde au mai introdus un art. prin care eu sa le dau dreptul de a subinchiria cu pastrarea destinatiei prevazute in vechiul contract.Mentionez ca ei au in domeniul de activitate : inchiriere, subinchiriere.Cu ce ma poate afecta acest lucru?Va multumesc.
( Nelamurirea mea consta in faptul ca nu stiu daca societatea careia îi închiriez initial, poate sa subînchirieze altor firme, ajungând sa nu-mi mai încasez chiria. Sau să înregistreze mai multe sedii sociale ale altor firme pe care le detine respectiva companie, pe adresa mea, astfel încât, dupa cele 6 luni de închiriere, să rămân cu vreo 10 sedii sociale înregistrate la mine).
faptul ca le dati acceptul pentru subinchiriere nu va afecteaza cu nimic. puteti insera si dv. o clauza in respectivul proiect de contract ca neplata timp de o luna a chiriei de catre sub chirias conduce de drept la rezilierea contractului. stabilirea sediului social al unei firme are la baza un contract de inchiriere intre proprietar si reprezentantul acelei firme. daca dv. in calitate de proprietar nu faceti acest lucru, stabilirea sediului social nu poate avea loc in imobilul detinut de dv. puteti insera in proiectul de contract faptul ca chiriasul, subchiriasul nu are voie sa dispuna stabilirea sediului/punctului de lucru in imobilul proprietatea dv. fara acordul expres al proprietarului.
Puteti specifica in contract urmatoarele:
1. Contractele de subinchiriere vor fi incheiate doar pe perioada existentei valabile a contractului de inchiriere
2. Clauza de subinchiriere nu va fi transmisa noilor sublocatari.
3. Eventual puteti limita la "x" numarul contractelor de subinchiriere valabil incheiata in aceeasi perioada de timp.
Sau puteti refuza semnarea Actului aditional de prelungire a contractului de inchiriere.