avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de închiriere cu clauza de subînchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de închiriere cu clauza de subînchiriere

Bună seara,
Mă confrunt cu urmatoarea situatie: eu PF am un contract de inchiriere al unui apartament intr-un imobil, cu un SRL care a expirat la 01.01.2010.Ei doresc prelungirea lui cu 6 LUNI printr-un act aditional la vechiul contract, unde au mai introdus un art. prin care eu sa le dau dreptul de a subinchiria cu pastrarea destinatiei prevazute in vechiul contract.Mentionez ca ei au in domeniul de activitate : inchiriere, subinchiriere.Cu ce ma poate afecta acest lucru?Va multumesc.
( Nelamurirea mea consta in faptul ca nu stiu daca societatea careia îi închiriez initial, poate sa subînchirieze altor firme, ajungând sa nu-mi mai încasez chiria. Sau să înregistreze mai multe sedii sociale ale altor firme pe care le detine respectiva companie, pe adresa mea, astfel încât, dupa cele 6 luni de închiriere, să rămân cu vreo 10 sedii sociale înregistrate la mine).
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
adrian_velicu, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrian_velicu , utilizator 22:23, 21 Ianuarie 2010
faptul ca le dati acceptul pentru subinchiriere nu va afecteaza cu nimic. puteti insera si dv. o clauza in respectivul proiect de contract ca neplata timp de o luna a chiriei de catre sub chirias conduce de drept la rezilierea contractului. stabilirea sediului social al unei firme are la baza un contract de inchiriere intre proprietar si reprezentantul acelei firme. daca dv. in calitate de proprietar nu faceti acest lucru, stabilirea sediului social nu poate avea loc in imobilul detinut de dv. puteti insera in proiectul de contract faptul ca chiriasul, subchiriasul nu are voie sa dispuna stabilirea sediului/punctului de lucru in imobilul proprietatea dv. fara acordul expres al proprietarului.
Puteti specifica in contract urmatoarele:
1. Contractele de subinchiriere vor fi incheiate doar pe perioada existentei valabile a contractului de inchiriere
2. Clauza de subinchiriere nu va fi transmisa noilor sublocatari.
3. Eventual puteti limita la "x" numarul contractelor de subinchiriere valabil incheiata in aceeasi perioada de timp.

Sau puteti refuza semnarea Actului aditional de prelungire a contractului de inchiriere.
multumesc mult pentru ideile bune pe care mi le-ati dat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere adrian_velicu adrian_velicu Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: eu PF am un contract de inchiriere a unui apartament intr_un imobil, cu un SRL care a expirat la 01.01.2010.Ei ... (vezi toată discuția)
Probleme pentru proprietar in cazul subinchirierii raccone raccone Buna dimineata! Am urmatoarea speta: In calitate de proprietar persoana fizica am inchiriat un spatiu comercial catre o sc. Dupa 1 luna vine chiriasul sa-mi ... (vezi toată discuția)
Pf ofera in comodat unei firme un spatiu (cu drept de subinchiriere). se poate ca firma sa subinchirieze spatiul altor pf? Veridis Quo Veridis Quo Buna ziua Am o dilema care suna cam asa: >PF ofera in comodat un spatiu unei firme cu drept de subinchiriere stipulat in contract >Firma ofera in ... (vezi toată discuția)