Buna seara,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: eu PF am un contract de inchiriere a unui apartament intr_un imobil, cu un SRL care a expirat la 01.01.2010.Ei doresc prelungirea lui cu 6 LUNI printr-un act aditional la vechiul contract, unde au mai introdus un art. prin care eu sa le dau dreptul de a subinchiria cu pastrarea destinatiei prevazute in vechiu contract.Mentionez ca ei au in domeniul de activitate : inchiriere, subinchiriere.Cu ce ma poate afecta acest lucru?Va multumesc.
Va multumesc pt raspunsuri. Nelamurirea mea consta in faptul ca nu stiu daca societatea careia ii inchiriez initial, poate sa subinchirieze altor firme, ajungand sa nu-mi mai incasez chiria. Sau sa inregistreze mai multe sedii sociale ale altor firme pe care le detine respectiva companie, pe adresa mea, astfel incat, dupa cele 6 luni de inchiriere, sa raman cu vreo 10 sedii sociale inregistrate la mine.
acest lucru nu va poate afecta cu nimic. in calitate de proprietar aveti facultatea de a opta pentru reinoirea contractului respectind vechile clauze; puteti incheia noul act aditional cu modificarile propuse de chirias sau, puteti sa nu mai prelungiti contractul.
Optiunea de a prelungi contractul de inchiriere va apartine. La fel si clauza contractuala de subinchiriere.
Insa sa stiti ca acest lucru nu va afecteaza in nici un fel.
Posibilitatea de a subinchiria trebuie prevazuta intr-o clauza contractuala .(practic e incheiat un nou contrac de inchiriere pe care il veti incheia tot dumneavoastra )