avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Transcriere certificat nastere copil nascut in Italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Transcriere certificat nastere copil nascut in Italia

Am o amca pntru ca nu a avut bani sa nasca n romania (spag cumparare materiale medicale etc ) a plecat in italia unde a si nascut pe gratis.Dupa neavand acolo casa masa nimica si a fost si putin cam proasta dupa mine caci u ma intresam unde as gasii locuri pntru mama si copilul dar deh alegerea e a fost sa se intoarca acasa si deh aia sau scapat repede de ea la asa proponere lundi imediat bilet de intoarcere.
Intrebarea mea ste cum isi poate inscri ea coplul aici avand in vedere ca sa nascut in italia
Mai intai trebuie sa fie in posesia certificatului de nastere al copilului in original, eliberat de autotitatile italiene din localitatea unde a nascut. Certificatul italian trebuie apostilat cu apostila de la Haga.Apostila se aplica de prefectura din Italia, prefectura de care apartine localitatea de nastere. Apoi are nevoie de traducerea certificatului apostilat, de certificatul ei de nastere si de actul de identitate. Daca este casatorita are nevoie si de certificatul de casatorie. Cererea in vederea transcrierii o depune la Primaria de la locul ei de domiciliu din Romania. Termenul de rezolvare este de 30 de zile. Uneori poate dura mai mult in functie de volumul de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara - calatorie cu minor nascut in italia oanasimon45 oanasimon45 am si eu o intrebare,am o fetitza de 7 luni are certificat de nastere italian fiind nascuta in italia,de ce documente trebuie sa dispun pentru a pleca in ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere majd ayan majd ayan ma numesc marinela am doi copii nascuti in italia cu un baiat din tunisia care nu are pasaport iar consulatul tunisian nu ii lasa pasaportul pentru motive ... (vezi toată discuția)
Netranscriere căsătorie-divorț în românia sasenac sasenac cetățenie română-căsătorită-divorțata in italia, cu cetățean italian! Ulterior, am căpătat cetățenie italiană, păstrând și cetățenia ... (vezi toată discuția)