avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare lucru 1 zi/sapt, 10 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare lucru 1 zi/sapt, 10 ore

Buna ziua,
Doresc angajarea unui ospatar (pentru servirea la nunti) doar 1 zi/sapt, 10 ore in total, repartizate doar sambata. E in regula daca fac angajarea cu 2 ore/zi, repartizarea inegala a programului si scriu programul de lucru de sambata (per total va lucra 10 ore/sapt)? E corect asa? Asta e varianta la care m-am gandit, dar nu stiu daca se respecta toate prevederile legale.

Daca salariatul e minor se schimba cu ceva situatia (are 17 ani)? In afara de faptul ca trebuie sa ii acord 3 zile de Co in plus si salariul ar fi mai mare pt ca are dreptul sa lucreze doar 6 ore/zi (pe ceilalti ii angajez cu salariul minim pe economie).

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 13:21, 7 Iunie 2013
Da, este corect . Stabiliti un timp de munca de 2 ore/zi , 10 ore/sapt, inegal , reaprtizarea facandu-se cum doriti dvs. Trebuie , insa, sa apara in c.i.m.

Salariul poate fi salariul minim brut pe economie.
Va multumesc frumos!
De asemenea, avand in vedere ca angajatii respectivi vor lucra in cadrul unor nunti (servesc), ce pot sa fac cu angajatul minor care nu poate presta munca de noapte? Mentionez ca activitatea se va desfasura in intervalul orar 18 - 04 dimineata (aprox), deci ar prinde si ore de noapte. Sau...daca i-as decala programul a.i. sa nu prinda mai mult de 3 ore/noapte se mai considera ca efectueaza ore de noapte?
I se poate stabili un program , astfel incat sa nu cuprinda si munca de noapte.
Da, am inteles! Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp lucru inegal alexandra24 alexandra24 Buna ziua in programul revisal la repartizare timp trebuie sa aleg inegal pt un program de luni pana vineri, de la 9-19 cu pauza 2h de la 13-15,la fel si in ... (vezi toată discuția)
Program de lucru 12/24 ataela1 ataela1 Buna ziua,doresc ca 1 angajat sa lucreze 12 ore apoi 24 de ore sa aibe liber.I n acest caz am cateva nelamuriri: 1/ In CIM ce specific la DURATA MUNCII,cate ... (vezi toată discuția)
Dilema - intocmire program de lucru, cum fac? ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta, trebuie sa angajez o persoana cu urmatorul program de lucru: Vineri 01.04 - 20.00 Sambata 02.04 ... (vezi toată discuția)