avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sulta neachitata din 2006
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sulta neachitata din 2006

BUNA . Am divortat in 2002,iar in 2006 am o sentinta de partaj a unui imobil definitiva si irevocabila cu fosta nevasta in care trebuie sa-i achit o sulta .pentru a fi unic proprietar pe aceei imobil. Nu am achitat sulta pana in prezent deoarece fosta nevasta este plecata din tara de 11ani. Asi dori sa aflu daca acceasta sulta se poate prescrie vreodata. MULTUMESC
Fiind un drept de creanta, sulta trebuie sa fie pretinsa in 3 ani de zile pe calea unei eventuale executari silite.

Daca creditoarea, adica fosta sotie nu a pretins pana acum aceasta sulta, nu o va mai putea cere prin executare silita, doar sa astepte ca dvs sa o achitati de buna voie, nu va mai poate constrange.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Sulta kostas_rx kostas_rx buna, imi poate spune si mie, va rog in cat timp poate fi platita sulta , daca instanta nu a precizat termenul? (vezi toată discuția)
Prescriere sulta mariagirbea mariagirbea Buna ziua!Sunt divortata de 4 ani si in urma partajului judiciar al imobilului in care locuiam,imobilul a ramas al meu urmand sa-i dau fostului sot o anumita ... (vezi toată discuția)