avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prescriere sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prescriere sulta

Buna ziua!Sunt divortata de 4 ani si in urma partajului judiciar al imobilului in care locuiam,imobilul a ramas al meu urmand sa-i dau fostului sot o anumita sulta pe care nu am achitat-o nici acum,acesta refuzand-o dar fara sa facem un act notarial.Se poate prescrie aceasta sulta vreodata?Poate fi radiata din Cartea Funciara?



Cel mai recent răspuns: mariagirbea , utilizator 23:29, 16 Iunie 2013
Da, se prescrie in termen de 3 ani de la momentul in care hotararea de partaj a fost comunicata creditrului sultei. peste 3 ani faceti o actiune in constatarea prescriptiei dreptului sau de a cere executarea silita.
Buna ziua,
Daca nu s-a facut nicio forma de executare, la 3 ani de la ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei sulta s-a prescris.
Constatarea prescriptiei se face din oficiu sau pe cale judecatoreasca.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere sulta katrin katrin Am o sulta de platit in baza unei hotarari de partaj succesoral din 1998. Problema este ca-mi apare la cartea funciara ca sarcina. Cum o pot radia? Nu se mai ... (vezi toată discuția)
Rejudecare partaj succesoral bms bms Din 1999 până în 2002 s-a judecat pe fond, în apel și recurs un partaj succesoral. S-a adjudecat masa succesorală la o parte cu sarcina sultei. Nici ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in legatura cu sulta tatiana28 tatiana28 Buna seara.Printr-o hotarare definitiva si irevocabila din 2008 s-a atribuit bunul imobil cu obligatia de a plati sulta.In 2009 creditorul deschide actiune de ... (vezi toată discuția)